Menemenliler Atasını saygı ve özlemle andı

Menemenliler Atasını saygı ve özlemle andı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 82’inci yıl dönümünde Menemen’de saygı ve özlemle anıldı.  

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanışının 82. yıl dönümünde düzenlenen 10 Kasım Anma Programı Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Kaymakamlık, Belediye, Garnizon, siyasi parti başkanlıkları, dernek çelenklerinin sunumu ile başlayan anma programına Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Eray Ercan’ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve Atasına saygısını göstermek isteyen çok sayıda Menemenli katıldı. 

Çelenk sunum töreninin ardından, saatler 09.05’i gösterdiğinde tüm Menemen’de hayat 2 dakikalığına durdu. Kentin dört bir yanını saran siren seslerine sürücüler araçlarından inerek kornalarıyla eşlik etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından mikrofona gelen Menemen Atatürk Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Adnan Güzel günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Anma töreni Menemen Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Koçlu’nun “Mustafa Kemal’e giden yol” adlı şiiri okuması ile son buldu.  

0-(11)-068.jpg

Başkan Aksoy: “Dünya var oldukça kurduğu cumhuriyeti ve fikirlerini yaşatacağız”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, paylaşımına Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir” sözleri ile başladı. Başkan Aksoy, “Dünya var oldukça kurduğu cumhuriyeti ve fikirlerini yaşatmaya ant içtiğimiz Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 82. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.