Mental aritmetik şampiyonu Tuana, Bornova'nın gururu oldu

Mental aritmetik şampiyonu Tuana, Bornova'nın gururu oldu

Türkiye Mental Aritmetik Şampiyonu 5 yaşındaki Tuana Korkunç Bornova’nın gururu oldu.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ailesi ve şampiyonluk kupasıyla birlikte kendisini ziyaret edip hünerlerini gösteren minik Tuana’ya başarılar diledi.

Memoriad 2017 Türkiye Open Mental Aritmetik Şampiyonası 10 Eylül 2017 Pazar günü Ankara’da gerçekleştirildi. 5-12 yaş arasında 160 çocuğun katıldığı yarışmada Tuana Korkunç, 5 yaş kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu. Tuana Korkunç, 1 basamaklı 50 sayıyı saniyeler içinde kağıt kalem kullanmadan toplayarak Türkiye birinciliğini elde etti. Tuana’nın ailesi şampiyonluk sevincini Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile paylaştı.

sly_9633.jpg

Başkan Olgun Atila, Tuana ve ailesini tebrik etti. Tuana’nın elde ettiği başarıyla büyük gurur yaşadıklarını belirten Başkan Atila, “Bornova eğitimde öncü bir kent. Üniversitelerimiz, gözde liselerimiz, Bornova Belediyemizin tiyatrodan müziğe pek çok alanda verdiği kaliteli eğitimler ilçemizin adını bu alanda her geçen gün daha da yukarı taşıyor. Eğitim alanında böyle bireysel başarıların da olması bizi ayrıca sevindiriyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.