Meral Akşener, 'Derdinizi anlatmak bizim görevimiz!'

Meral Akşener, 'Derdinizi anlatmak bizim görevimiz!'

Bornova'da depremzedelerle bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "75 bin ev sahibinin derdini anlatmak da bizim görevimiz! Şimdi sizin sözcünüzü basınımız aldı... Ben grup konuşmama koyacağım" açıklamasını yaptı.

İzmir'in Menderes ilçesindeki programının ardından Bornova'ya geçerek esnafla buluşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çamdibi'nde konuşma yaptı. Konuşmasına başlamadan önce 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören depremzedelere söz veren Akşener, depremzedelere destek olmak için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade etti.

whatsapp-image-2022-04-07-at-14-16-41-3.jpeg

"Deprem bölgesi burası. Depremde birçok eksiklik yaşadınız. Hata oldu, kusur oldu..." diyen Akşener, depremzede bir vatandaşa mikrofonu verdi. 8 bin 300 liralık krediyi ödemelerinin mümkün olmadığını vurgulayan depremzede ise şu ifadeleri kullandı:

"Meral Ablacım hoşgeldiniz öncelikle. Sefalar getirdiniz... Biz İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği olarak bir bütün halindeyiz, hep beraberiz. 75 bin hane şu anda evleri arsa olarak bekliyoruz. Neden? Çünkü bizi kentsel dönüşümcü zannediyorlar. Oysa ben sabah çıktım evime akşam giremedim. Ben kentsel dönüşümcü gibi evimi hazırlamadım, parasını hazırlamadım. Ben depremzedeyim. Ve şu anda diyorlar ki… 400 bin liralık krediyi, eğer çekebilsem ki bir çok şartı var... Aylık 8 bin 300 lira ben ödeyemem abla. Emeklilerimiz ödeyemez bunu 10 yıl boyunca. Bizim tek istediğimiz, deprem vergisini sorgulamıyoruz, hiçbir şeyi sorgulamıyoruz. Sadece faizsiz 18 yıl geri ödemeli, 2 yıl ötelemeli verilsin diyoruz. Çünkü kiradayız şu anda. En azından bize faizsiz kredi verilsin. Biz yine borcumuzu ödeyelim, evlerimizi yapalım, başımızı sokalım. Yıllarca uğraştık ev sahibi olmak için."

aksener-den-depremzedelere-destek-cozumlerimizi-koyacagiz-h280988-2f268.jpeg

DERDİNİZİ ANLATMAK BİZİM GÖREVİMİZ!

Depremzede vatandaşın sözleri üzerine konuşan Akşener, "Bu gezilerimin, benim odak noktam sizsiniz. Dışarıda elbette iktidarı eleştiriyorum. Kendi partimin vaatlerini söylüyorum... Çözümlerini söylüyorum ama bu dükkanların içinde hiçbir siyasi partiyi yermedim. Kendi partimi övmedim, propaganda yapmadım. Orası başka bir şey... İşsiz gençlerin sorunlarını kamuoyunun gündemine getirmekle görevliyiz. Haksızlığa uğramış gençlerimizin derdini anlatmak bizim görevimiz" dedi ve depremzedelerin yaşadıkları sorunlar hakkında konuşarak, "75 bin ev sahibinin derdini anlatmak da bizim görevimiz! Şimdi sizin sözcünüzü basınımız aldı... Ben grup konuşmama koyacağım. Ve aynı zamanda buraya dikkat çekeceğiz. Ama aynı şekilde emeklinin derdi de feci! 2 bin 500 lira yaptılar geçinemezsiniz kardeşim… En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalıdır. Olmadığı takdirde, bunlar yapmadığı takdirde biz yapacağız. Şimdi her türlü haksızlığı mübah bulmak için şucu bucu diye bizi birbirimize ayırttılar... Komşuyu komşuya düşman ettiler... Kim karlı çıktı? Beş maaş alanlar. 314 bin lira maaş alan bakan yardımcıları... Yani ye, ye, ye aksırıncaya, tıksırıncaya kadar ye formülünde olanlar kazandı. Kim kaybetti? Seçmen kaybetti. Elbette haram zıkkım olsun ama esas haram zıkkımı sandıkta yapacağız" ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2022-04-07-at-14-16-41-4.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.