Meral Akşener, İzmir'de kadın çalıştayına katılacak

Meral Akşener, İzmir'de kadın çalıştayına katılacak

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığı tarafından Kadın Yükselmezse Alçalır Vatan başlıklı çalıştay serisinin üçüncüsü İzmir’de düzenlenecek.

Türkiye’de ilk defa geniş bir katılımla, 81 il için kadınların farklılaşan sorunlarını ortaya çıkarmak, ortaklaşan sorunlara çözüm önerileri geliştirmek amacıyla, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımıyla Kadın Yükselmezse Alçalır Vatan Çalıştayı düzenlenecek.

Geniş bir katılımla gerçekleştirilecek olan çalıştaylarda, pozitif ayrımcılık kaygısıyla kadınlara uygulanan cinsiyet kotası, yüzde 20 olarak erkekler için uygulanacak. Bu hedefler doğrultusunda gerçekleşecek çalıştayların ikinci ayağı 20 Kasım 2022 Pazar günü İzmir’de gerçekleştirilecek.

meral-aksener-deva-partisi-aa-1667625.jpg

Çalıştaya İzmir’in yanı sıra Aydın, Balıkesir, Denizli, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinden de katılım sağlanacak. Sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, akademisyenler, kadın kooperatifleri, oda ve borsa temsilcileri ile toplamda 200’ü aşkın kişinin katılım sağlayacağı ikinci çalıştay, iki ayrı oturumda gerçekleşecek.

Çalıştayın ilk oturumunda her şehrin temsilcileri yurttaş masalarında bir araya gelerek kendi şehirlerinde yaşayan kadınların karşılaştığı sorunlar, bu sorunların kaynağı ve çözüm önerilerini tartışacak. Tartışmanın ardından her il için yurttaş masalarında tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerini içeren il bildirgeleri hazırlanacak. İl masalarından birer temsilcinin seçilmesiyle bölge masasında devam edecek olan ikinci oturumda, bölge genelinde kadınların yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri üzerine tartışmalar yürütülecek, ortak görüşler ve öneriler doğrultusunda kadın temalı bölge bildirgeleri hazırlanacak.

20 Kasım 2022 Cumartesi günü İzmir’de gerçekleşecek çalıştay, 10.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.