Mercedes'e emisyon cezası geliyor

Mercedes'e emisyon cezası geliyor

ABD’de adı emisyon skandalına karışan Volkswagen‘den sonra şimdi bir diğer otomobil devi Mercedes de aynı dertten muzdarip.

Volkswagen’in milyarlarca dolar zarara girdiği bu emisyon ölçüm skandalından Mercedes hiç ders çıkarmamış olacak ki, aynı hileyi onların da gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Mercedes emisyon skandalı yüzünden ciddi bir ceza ile karşı karşıya kalabilir.


Volkswagen’in dizel motorlarında başlayan emisyon ölçümlerindeki skandal, Mercedes’in dizel motorlarına sıçramıştı. Öncelikle Mercedes Vito‘nun dizel motorlu modellerindeki emisyon ölçüm hatası için Alman Federal Motorlu Taşıtlar Bürosu (KBA), bahsi geçen Vito modellerini toplatma kararı vermişti. Ancak aradan geçen sürede KBA, Mercedes’in diğer modellerini de inceledi. Yetkililer tarafından toplam beş araçta daha illegal bir biçimde emisyon yanıltıcı cihaz bulundu.

Mercedes emisyon skandalı yüzünden rekor ceza ödeyebilir!


Mercedes Vito haricinde, GLC 330D ve C220D modellerinde de lisanssız yazılım cihazı kullanıldığı ve bu cihazlar sayesinde emisyon değerlerinin yanlış ölçüldüğü belirtildi. Yetkililere göre, Mercedes’in Euro 6 dizel motorlarının tümünde bu yasa dışı cihazların kullanıldığı ifade ediliyor. KBA’nın verdiği karara göre Avrupa ve Dünya genelinde tam 774 bin adet Mercedes Vito, GLC 330D ve C220D modelleri toplatılacak. Ayrıca KBA’nın araç başı 6 bin dolar ceza verebileceği de gelen duyumlar arasında. Eğer bu ceza miktarı uygulanırsa Mercedes emisyon skandalı yüzünden 4.6 milyar dolarlık rekor bir ceza ile karşı karşıya kalabilir.


Federal Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer, geri çekme kararlarının ve tüm işlemlerin Federal Motorlu Taşıt Dairesi tarafından düzenleneceğini duyurdu. Mercedes’in üreticisi Daimler şirketi de KBA ve Federal Ulaştırma Bakanlığı ile işbirliği içerisinde olduklarını söyledi. Herhangi bir yalanlama ifadesinde bulunmayan şirket yetkilileri karara uyacaklarını ancak itiraz edeceklerini açıkladı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.