Merdan Yanardağ’a 10 yıl hapis talebi

Merdan Yanardağ’a 10 yıl hapis talebi

Tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Yanardağ’ın 2 ayrı suçtan 10,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Bir televizyon kanalında Abdullah Öcalan hakkındaki açıklamaları gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Merdan Yanardağ’ın 20 Haziran'da katılmış olduğu televizyon programında yapmış olduğu açıklamaların yer aldığı videonun 25 Haziran'da sosyal medyada paylaşıldığı ve konuya ilişkin re’sen soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

55385.jpeg

TERÖR ÖRGÜTÜ LİDERİNİ YÜCELTİP EYLEMLERİNDEN ÖVGÜYLE BAHSETTİĞİ ANLATILDI

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Yanardağ’ın programda söylediği sözleriyle toplumda infial oluşturan, iç acıtan, insanları derinden rahatsız eden suçları işleyen ve kesinleşmiş mahkeme kararıyla bu suçları işlediği sabit olan terör örgütü liderini yüceltip eylemlerinden övgüyle bahsettiği anlatıldı. Söz konusu sözlerin toplumda infial uyandırdığının aktarıldığı iddianamede, toplumun terör konusundaki hassasiyeti de göz önüne alındığında şüpheli Yanardağ tarafından kullanılan bu ifadelerin kamu düzeni açısından açık ve yakın bir tehlike doğurabilecek nitelikte olduğu belirtildi.

İddianamede, örgüt liderini siyasi mahkum olarak değerlendiren ve rehin olarak tutulduğunu iddia eden açıklamaların bir bütün halinde PKK/KCK silahlı terör örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya bu yöntemlerine başvurmayı teşvik edecek nitelikte bulunduğu kaydedildi.
Hazırlanan iddianamede şüpheli Merdan Yanardağ’ın ‘terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘suçu ve suçluyu övmek’ suçlarından toplamda 1,5 yıldan 10,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. İddianame kabul edilirken şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.