Merkel: "Afrin'de olanlar kabul edilemez; kınıyoruz"

Merkel: "Afrin'de olanlar kabul edilemez; kınıyoruz"

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin Afrin operasyonuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Böylesi bir insani kriz tekrar etmemeli. Afrin'de olanlar kabul edilemez." dedi.

Angela Merkel konuşmasında birçok konuya değindi. Suriye konusunda Doğu Guta'da ordunun uluslararası cihatçılara yönelik bombardımanını sert şekilde kınayan Merkel, Rusya'yı da "Esad rejiminin yaptığı katliamları" sadece izlemekle suçladı.

Euronews'in haberine göre Merkel'den önce hükümet sözcüsü Ulrike Demmer basın toplantısında Afrin ile ilgili değerlendirmesinde 'Türk ordusunun Afrin'deki faaliyetlerinden endişe duyduklarını' belirtti.

Afrin'deki gelişmeleri yakından izlediklerini belirten Demmer, çok sayıda sivilin şehri terk etmesinin de kaygı verici olduğunu sözlerine ekledi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Rainer Breul ise Afrin'de 'yağma' ve 'katliam' iddialarının araştırılması çağrısında bulundu. Türkiye'nin sınırlarıyla ilgili haklı güvenlik kaygılarının olduğunu belirten sözcü Breul, ancak alınacak önlemlerin orantılı olması gerektiğini dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.