Merkez Bankası adım attı! Yeni Para geliyor!

Merkez Bankası adım attı! Yeni Para geliyor!

Flaş gelişme...

Dijital para sistemi için Merkez Bankası da adım atıyor. 11'inci Kalkınma Planı’na göre blok zincir tabanlı, dijital Merkez Bankası parası uygulamaya konulacak. Birçok sektörde karşımıza çıkacak yerli dijital para sisteminin uluslararası alanda dev projelerde de kullanılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kalkınma planı olan ve 2019-2023 dönemini kapsayan On Birinci Kalkınma Planı, Resmi Gazete’de yayımlandı. TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen plan, uzun vadeli bir perspektifle Türkiye’nin kalkınma vizyonunu ortaya koyarak, milletin temel değerlerini ve beklentilerini karşılamak, ülkenin uluslararası konumunu yükseltmek ve halkın refahını artırmak için temel yol haritası olacak. 11. Kalkınma Planı’nda mali piyasalara ilişkin hedefler arasında blokzincir (blockchain) tabanlı dijital merkez bankası parası dikkat çekiyor.

Son dönemde Türkiye’de kripto paralara karşı çok ciddi bir ilgi var. Bundan 5-6 yıl önce daha çok ‘hızlı para kazanma’ yöntemi olarak görülen kripto paralar bugün gerçekten alternatif bir ödeme yöntemi olarak konuşuluyor. Tüm dünyada da bununla ilgili çalışmalar yapılıyor. Hükümetler, devletler, büyük finansal kuruluşlar bu konuda çalışmalarını hızlandırmış durumda. Blockchain ‘dünya ekonomisinin geleceği’ olarak görülüyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.