Mesajlaşma uygulamalarının artık akıllı yanıtları olacak

Mesajlaşma uygulamalarının artık akıllı yanıtları olacak

Google’ın Allo isimli mesajlaşma uygulaması ile kullanıcılara sunduğunu Akıllı Yanıtlama özelliğini üçüncü parti mesajlaşma uygulamaları tarafından kullanılabilir hale getirmeyi planladığı öğrenildi.

Bu gelişme WhatsApp, Facebook Messenger ve WeChat gibi diğer mesajlaşma uygulamalarının Allo veya Google Inbox ile benzer şekilde gelen mesajlara kişiselleştirilmiş yanıtlar sunmaya imkan tanıyacağı anlamına geliyor.

Google’ın deneysel ürünler üzerinde çalışan bir bölümü olan Area 120 tarafından gönderilen bir test davetiyesi aracılığıyla çalışmanın detayları gün yüzüne çıktı.

Akıllı yanıtlama ile mesajlara daha hızlı cevap verebileceksiniz!
 

Akıllı yanıtlama sayesinde Restoranda mısın? şeklinde bir mesaj geldiğinde kullanıcılara ” Evet, oradayım ” tarzında bir akıllı yanıt tavsiye edilirken, Ne zaman evde olacaksın? gibi bir soru geldiğinde ise eve varış süresi otomatik olarak hesaplanarak yanıt olarak doğrudan sürenin iletilebilmesi sağlanıyor.


Rahatsız etme özelliği sayesinde araba sürerken veya uyurken, bildirimler kapatılarak şu anda sohbet edemediğiniz mesaj gönderen kişilere bildirilebilir. Bunun yanı sıra önemli durumlardan haberdar olmanız için, ” Biz sizi bekliyoruz ” gibi bir mesaj aldığınızda, rahatsız etme modu açık olsa bile uyarılırsınız.

Çok fazla mesaj alan kullanıcıların iş yükünü büyük oranda azaltan bu özellik Whatsapp, Facebook Messenger, Android Mesajlar, Skype, Twitter ve Slack gibi popüler uygulamalar ile sorunsuz bir şekilde çalışacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.