Meşale Tolu’nun tahliyesine karar verildi

Meşale Tolu’nun tahliyesine karar verildi

Alman vatandaşı Meşale Tolu ile birlikte “MLKP terör örgütü propagandası yapmak" ve “terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklu yargılanan 6 sanığın tahliyesine karar verilerek yurt dışına çıkışları yasaklandı.

Duruşmayı Alman araştırmacı ve gazeteci Günter Wallraff ile Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann’ın da takip etmesi dikkat çekti.

ETHA Haber Ajansı çalışanları ile Alman vatandaşı Meşale Tolu Çorlu’nun Marksist Leninist Komünist Parti(MLKP) terör örgütü propagandası yapmak suçundan yargılandıkları davanın görülmesine devam edildi.
İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Meşale Tolu Çorlu, Birol Kurt, Deniz Havuç, Fırat Çağla, Serkan Okatan, Emre Altunkaya ve başka suçtan tutuklu sanık Emre Altunkaya ile 9 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. Duruşmayı izleyenler arasında, Alman araştırmacı ve gazeteci Günter Wallraff, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann ve Almanya konsolosluğu çalışanları da yer aldı. Duruşmada söz alana sanıklar ve avukatları tahliye talebinde bulundu.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklulukta geçirdikleri süre ve suç vasfının değişme ihtimalinin göz önüne alarak, tutuklu sanıklar Meşale Tolu Çorlu, Birol Kurt, Deniz Havuç, Fırat Çağla, Serkan Okatan, Emre Altunkaya’nın tahliyesine hükmetti. Bu sanıkların yurt dışına çıkışını yasaklayan mahkeme, haftada bir gün evlerine en yakın karakola giderek imza atmalarını kararlaştırdı. Sanıklara adli kontrol hükümlerine uymadıkları takdirde tutuklanabileceklerini hatırlatan mahkeme, tutuksuz sanıkların yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması yönündeki talebini ise reddetti. Duruşma Nisan ayına ertelendi.

Olayın geçmişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 18 sanığın, “MLKP terör örgütü propagandası yapmak" ve “terör örgütüne üye olmak" suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyor. Sanıkların MLKP terör örgütü tarafından yapılan çağrılara uyarak örgüt mensuplarının cenazeleri ile örgütün diğer eylemlerine katıldıkları iddia ediliyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.