Meslek Fabrikası Urla’da yeni mezunlar verdi

Meslek Fabrikası Urla’da yeni mezunlar verdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın Urla’da açtığı kursları tamamlayanlara törenle sertifikaları verildi.

İş piyasasının nitelikli personel ihtiyacını karşılamak amacıyla düzenlenen,  pastacı çırağı, butik çikolota hazırlama, seramik teknikleri ve ev pansiyonculuğu kurslarını bitiren 51 Urlalı Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü binasında yapılan törene katıldı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İBB Sosyal Projeler Daire Başkanı Dr. Aytuğ Balcıoğlu,Yerel Hizmetler Şube Müdürü Yener Kırmızı,İBB Meslek Fabrikası Şube Müdürü Gökçe Başkaya ile öğretmenler törene katıldı. 

Sosyal Projeler Daire Başkanı Aytuğ Balcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun özellikle istihdama yönelik projelere verdiği öneme değindi, “Bu anlayışa uygun çok etkili eğitimler veriyoruz. 2006 yılından bu yana meslek fabrikamızdan toplam 70 bine yakın kursiyer eğitim aldı” dedi.

7-035.jpg

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise kursiyerleri kutladı ve alınan eğitimlerin üretime dönmesi dileğinde bulundu. Uyar, Urla’da İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte uyumlu bir üretim ve hizmet gerçekleştirildiğini anımsattı, “Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Planı bizim rehberimiz. Bölgemizde tarım ve kooperatiflerle çok etkili üretimlere imza attık. Enginar Festivali bir festival değil, üretimin artması ve sürdürülebilir kalkınma hedefinin bir sonucudur. Bu süreçte enginar üretim alanlarımız yüzde 87 arttı. Uluslararası toplantılarda bölgedeki bu gelişmeleri anlatıyorum ve büyük ilgiyle izleniyor” dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verilirken, özellikle ev pansiyonculuğu alanında kursiyerlerin yeni girişimlerde bulunacağı açıklaması dikkat çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.