Meslek Hizmetleri Ödülleri, Sahiplerini Buldu

Meslek Hizmetleri Ödülleri, Sahiplerini Buldu

Rotary’nin 18-30 yaş arası genç kuşaklarını temsil eden bölgeye bağlı 41 Kulübün Rotaractörleri Ege Rotaract Kulübü ev sahipliğinde mesleklerinde özverili ve başarılı çalışmalar sergileyen kurum ve iş insanlarına 7 dalda ödül verdi.

Rotaract 2440 Bölge Temsilciliği her yıl alanlarında uzman ve yaptıkları çalışmalarla topluma örnek olmuş başarılı isimler için hazırladığı meslek hizmetlerinin 12. sini bu yıl da gerçekleştirdi.

Yılın iş insanı ödülünü örnek meslek yaşantısının yanı sıra sosyal ve kültürel alanda yaptığı çalışmalar nedeniyle “Yılın İş İnsanı” Ödülü’nü Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’a, Doğa ve çevreyi koruma adına yaptıkları çalışmalar nedeniyle “Hayat Veren Kurum Ödülü”nü Dünya Doğayı Koruma Vakfı WWF’e, Başarılı kariyerinin yanı sıra pek çok vakfa sağladığı toplumsal destekler ve devam eden akademik hayatı nedeniyle “Örnek Bilim İnsanı Ödülü”nü Prof Dr. Ali Nesin’e, Dezavanatajlı kadınların meslek edinmelerine olanak sağlayan bir girişimcilik örneği olması nedeniyle “Toplumsal Girişim Ödülü”nü Turna kadın Kooperatifi’ne, senelerce denizde yaşamış, okyanusları geçmiş, denizlerdeki deneyimlerini aktardığı ve denizle ilgili çevirmiş olduğu alanında kaynaklar olarak tanımlanan kitapları ve erkek egemen bir dünyada bir kadın olarak yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle “Cinsiyet Normlarına Sığmayan Meslek Hizmet Ödülü”nü Hülye Leingh’e, yaptığı yüzlerce kornea nakliyle hayatını organ bağışının önemine adamış ve kurduğu müzik grubu ile yaptığı konserler sırasında bağışlanan yüzlerce organ ile hayatlara dokunmuş olması nedeniyle “Üstün Hizmet Ödülü”nü Prof. Dr. Sait Eğrilmez’e, Maddi imkanları yetersiz çocuklara karşılıksız olarak müzik eğitimi vermesi, barışın sesini müzik ile duyurması, adil ve barışçıl bir yaşam biçimi yaratma hedeflerinden dolayı “Yılın Kültür Sanat Ödülü”nü de YourGlass Çocuk Orkestrası YourGlass Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülfem Yorgancılar Perçin’e verdi.

foto-1.jpg

Uluslararası 2440. Bölge Rotaract Temsilciliği Bölge Rotaract Temsilcisi Melis Uzşen Bergel, “Meslek Hizmetleri Ödülü, 2440. Bölge Rotaract ailesi olarak her yıl mesleklerinde özverili ve başarılı çalışmalar sergileyen kurum veya iş insanlarına törenle takdim ettiğimiz bir ödüldür. Bu gecede aynı zamanda konuklarımız ile söyleşi gerçekleştirme ve onları dinleme fırsatı bularak bu sayede önemli başarılara imza atmış olan kişilerin deneyimlerini kendilerinden öğrenmiş oluruz. Bu aynı zamanda bizim kendi hayatlarımıza ve gelecek planlarımıza da önemli ölçüde katkıda bir ilham kaynağı olur. 2 ay süren araştırmalar ve yoğun çalışmalardan sonra gerçekleştirdiğimiz ödül törenimizde ödül alan tüm değerli isimlere ve kurumlara çok teşekkür ediyor, aramızda olan tüm Rotaryen büyüklerimize ve Rotaractör üyelerimize çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

foto-9-ozan-karakaya-gulfem-yorgancilar-percin.jpg

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Nedim Atilla ise, “Topluma örnek olmuş başarılı ve örnek isimlere yönelik çok başarılı geçen bu organizasyon nedeniyle Rotaractörlerimizi kutluyor, dönem boyunca süren Rotaryen Rotaractör iş birliğinin devam edeceğini ve daha bir çok başarılı işi bu işbirliğiyle gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu ve grurunu yaşadığımız bir tören oldu. Ödül alan herkesi kutluyorum, Rotaractörlerimize bir kere daha teşekkür ediyorum.” dedi.

foto-3-ayda-onan-ozere-prof-dr-sait-egrilmez.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.