Meslek lisesi öğrencilerinden depremzedeler için seyyar tuvalet

Meslek lisesi öğrencilerinden depremzedeler için seyyar tuvalet

Muğla’da meslek lisesi öğrencileri afet bölgesinde çadır kentlere yerleşen depremzedeler için seyyar tuvalet üretimine başladı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından afet bölgesinde çadır kentlere yerleşen depremzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenler ve öğrenciler tek yürek oldu. Meslek lisesi öğretmenleri ve öğrencileri Metal ve Tesisat Bölümü Atölyesi'nde afetzedeler için çadır kentlerde kullanılmak üzere seyyar tuvalet ve lavabo üretimine başladı.

aw829671-03.jpg

Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul Müdürü Hamit İzdaş, "Deprem bölgesi için üzüntülerini çok kalbi duygularla hissediyoruz. Bizler neler yapabiliriz? diye düşündük ve değerlendirdik. Metal bölümü ile elektrik tesisat bölümü öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte bir seyyar tuvalet yapmayı düşündük ve yapımına başladık. Seyyar tuvaletlerin beklediğimizden daha iyi sonuçlar verdiğini düşünüyorum. Şu anda bizim mevcut gücümüz ile ayda 200'e yakın seyyar tuvalet üretme kapasitesine sahibiz. İnşallah bu yaraları hep birlikte sarmaya çalışacağız bu konuyla ilgili her şeyi yaparız" dedi.

aw829671-05.jpg

Metal Bölümü Öğrencisi Osman Barut, ”Bu prefabrik tuvaleti depremzede kardeşlerimiz için yaptık. Ben burada gönüllü olarak çalıştım, gönüllü olarak hizmet verdim. Öğretmenlerimiz ile birlikte gönüllü olarak hizmet vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

aw829671-06.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.