Mesleki Gelişim Akademisi çalışmaları hız kazandı

Mesleki Gelişim Akademisi çalışmaları hız kazandı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Gelişim Akademisi, sosyal ve kültürel kimlikleriyle ufuk açan, alanında yaptığı çalışmalar ile kendinden sonra gelenlere örnek teşkil eden, bu toprakların yetiştirdiği değerli isimleri, eğitimciler ile bir araya getiriyor

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün öğretmenlere ve eğitim yöneticilerine yönelik olarak başlattığı ‘Mesleki Gelişim Akademisi’ çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. ‘Yenile kendini geleceğe artı kat’ sloganı ile yola çıkılan projeyle, eğitimcilerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi hedefleniyor. Proje kapsamında mesleki gelişime katkı sunan eğitimlerin bir kısmı çevrimiçi bir kısmı yüz yüze veriliyor. Aynı zamanda eğitim yöneticisi ve öğretmenlerin fikir ve projelerinin kendi aralarında değerlendirilip paylaşıldığı ve etkileşimin sağlandığı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen ‘İzmir İçin Bir Fikrim Var’ projesi ile mesleki paylaşımın arttırılması hedefleniyor.

Akademi 14 Farklı Konu Başlığıyla Devam Ediyor

Alanda en çok ihtiyaç duyulan konu başlıklarının belirlendiği ‘Mesleki Gelişim Akademisi’nde, teknolojinin tüm olanakları kullanılarak oluşturulan uzaktan eğitim buluşmalarının yanı sıra yüz yüze yapılan eğitim seminerleri ve atölye çalışmaları da yer alıyor. Eğitimcilerin gönüllülük esasına dayalı olarak başvurduğu akademide, 14 farklı konu başlığı bulunuyor. Bu kapsamda yıl boyunca; dil, tarih, Türkçe ve edebiyat, spor, sanat, müzik, pozitif bilimler, teknoloji ve tasarım, doğa bilimleri ve sürdürülebilir çevre, Türk-İslam kültürü ve değerler eğitimi, erken çocukluk dönemi, eğitimde yeni yaklaşımlar, özel eğitim ve eğitim yönetimi gibi her branşa hitap eden birbirinden farklı konularda eğitimler düzenlenecek.

afis.jpeg

Eğitimin sürekli olarak kendini geliştirmek üzerine kurulu olduğunu söyleyen İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, konuyla ilgili şöyle konuştu: “İçinde bulunduğumuz zaman diliminde, her alanda olduğu gibi eğitim alanında da sürekli bir değişim ve yenilenme sürecinin içindeyiz. Bu noktada biz eğitimcilerin de bu değişimi yakından takip etmesi gerekiyor. Yönetici ve öğretmenlerimizin kişisel, mesleki ve yönetimsel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladığımız ‘Mesleki Gelişim Akademisi’ ile bir yandan mesleki anlamda güncel bilgileri takip ederken bir yandan da ortak bir vizyon oluşturuyoruz, deneyimlerimizi birbirimize aktarıyoruz, bilgilerimizi paylaşıyoruz. Sevgi dili ile iletişim kuran, kendini yenilemeye ve öğrenmeye açık, farkındalığı yüksek eğitimciler olmaya katkı sunacak her türlü çalışmayı gönülden destekliyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.