Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu 26 Mayıs'ta Geliyor

Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu 26 Mayıs'ta Geliyor

Çalışma Bakanlığı tarafından getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu 26 Mayıs'ta zorunluluk haline geliyor.

Özel bilgi birikimi gerektiren, tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamına giren meslek dallarına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından zorunlu tutulan Mesleki Yeterlilik Belgesi için son gün 26 Mayıs.

Bu tarihten itibaren tehlikeli ve çok tehlikeli 40 meslek dalında yeterlilik belgesi olmayanlar çalışamayacak. Türkiye genelinde Mesleki Yeterlilik Belgeleri, Mesleki Yeterlilik Kurumu ve TÜRKAK tarafından yetkilendirilmiş 43 merkez tarafından verilirken Ege bölgesi ve İzmir’de belgelendirme hizmeti veren tek kurum ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kurulan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) A.Ş. belgelendirme merkezi aracılığı ile EBSO oldu.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, MEYBEM A.Ş. tarafından akreditasyonu alınmış tüm mesleklerde belgelendirme için EBSO’ya başvurulabileceğini belirterek, “MEYBEM A.Ş., 2016 Şubat ayından itibaren tüm Türkiye’de yaklaşık bin belgelendirme yaptı. Bu belgelendirmelerin yaklaşık 200'ü Odamız aracılığı ile gerçekleştirildi. İş gücü piyasasının beklentiler doğrultusunda nitelikli işçiye sahip olması ve el yordamıyla sorunları halletmek yerine, sistemli bir şekilde yol almayı sağlayacak bu projenin sağlıklı bir şekilde yürümesi için bizler de elimizden gelen gayretle katkı sunmaya devam ediyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.