Metaverse’ün ilk Türk dizisi!

Metaverse’ün ilk Türk dizisi!

2011'de yayın hayatına başlar başlamaz reyting rekorları kıran Muhteşem Yüzyıl dizisi, yapım şirketi ve dünyaca ünlü metaverse platformu arasında yapılan anlaşma kapsamında metaverse’e taşınıyor.

Türk dizi sektörü, Paris’te gerçekleştirilen küresel bir lansman etkinliğiyle yeni bir başarıya imza attı. 2011’de yayın hayatına başlayan ve kısa sürede bir fenomene dönüşen, ilerleyen süreçte 140’tan fazla ülkede 500 milyondan fazla izleyiciye ulaşan Muhteşem Yüzyıl dizisi, yapım şirketi Tims Production ve metaverse platformu The Sandbox arasında gerçekleştirilen anlaşma kapsamında meta evrene ilk adımını atmış oldu. Uluslararası pazarda da Türkiye’nin başarılı yapımlarından biri olarak öne çıkan Muhteşem Yüzyıl, The Sandbox ile işbirliğini Paris’te gerçekleştirilen lansmanda resmi olarak duyurdu.

Birliktelik kapsamında Muhteşem Yüzyıl’ın ikonik mekanlarının, 2023’ün son çeyreğinden itibaren The Sandbox Metaverse’te yeniden hayat bulacağı ve dizinin unutulmaz karakterlerinin avatarlara dönüştürüleceği kaydedildi.

TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK İZLENEN TÜRK DİZİSİ OLMUŞTU

Osmanlı İmparatorluğu’nun en uzun süre tahtta kalan onuncu padişahı Kanuni Sultan Süleyman ile cariyelikten hasekilik ve valide sultanlığa yükselen eşi Hürrem Sultan’ın hayatından yola çıkılarak hazırlanan ve yapımını Tims Productions’ın, yapımcılığını ise Timur Savcı’nın üstlendiği Muhteşem Yüzyıl, tüm zamanların en çok izlenen Türk dizisi olmuştu. Oyuncuların platform kripto para birimi SAND'i kullanarak Ethereum blokzinciri üzerinde oyun deneyimi inşa ettiği ve oyun içi varlıkların ticaretini yapabildiği bir ortam sunan, Animoca Brands’in alt kuruluşu merkeziyetsiz sanal oyun dünyası The Sandbox ile yapılan anlaşma kapsamında Muhteşem Yüzyıl, metaverse platformuna giren ilk Türk dizisi, The Walking Dead’den sonra ise bu evrene dahil olan ikinci küresel yapım oldu.

Paris'te The Sandbox'ın ev sahipliğinde düzenlenen lansman etkinliğinde dizinin yapım şirketi Tims Productions'ın yanı sıra Hungri Games ve UGC90 oyun stüdyoları katıldı. Bir atölye çalışmasıyla başlanan ve dünya çapında ünlenen dizilerin metaverse entegrasyonuna ilişkin panelle devam eden etkinlikte, Timur Savcı, The Sandbox Kurucu Ortağı Sebastian Borget ve The Sandbox Türkiye Ülke Müdürü Arslan Kiran’ın katılımıyla imza töreni gerçekleştirildi.

KİŞİSELLEŞTİRİLEBİLEN MUHTEŞEM YÜZYIL AVATARLARI, OYUNLAŞTIRILMIŞ DENEYİM

Törende, Muhteşem Yüzyıl’ın sanal evrendeki konumunun çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacağı, etkileşimi yüksek oyunlaştırılmış metaverse deneyimiyle dizi severlerinin beğenisine sunulacağı belirtildi. Ayrıca ilerleyen dönemde Muhteşem Yüzyıl karakterlerinin NFT ve avatar koleksiyonlarına dönüştürüleceği, dizinin hayranlarının avatarlarını sevdikleri karakterlere ait zenginleştirilmiş öğelerle kişiselleştirebileceği kaydedildi.

sandbox-muhtesem-yuzyil-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.