Meteor yağmuru hayran bıraktı

Meteor yağmuru hayran bıraktı

Fotoğraf sanatçısı Turan, 4 saat boyunca kayda aldığı görüntülerle meteor yağmurunun eşsiz manzarasını izleyicilere sundu

Gönüllü turizm elçisi ve fotoğraf sanatçısı İsa Turan, 14 Aralık günü Geminids meteor yağmurunu 4 saat boyunca 500 fotoğraf karesi ile görüntüledi. Çektiği fotoğraf kareleri ile zaman atlamalı çekim (time lapse) tekniğiyle oluşturduğu görüntüler bilim kurgu filim sahnelerini aratmadı.

aw787771-01.jpg

Çektiği fotoğraf ve videolar ile Türkiye’nin tanıtılmasına gönüllü katkı veren fotoğraf sanatçısı İsa Turan, bu kez İzmir Alaçatı’da meteor yağmurunu görüntüledi. 14 Aralık gecesi saat 20:00 başlayan Geminids meteor yağmuru saat 24:00 kadar sürdü. Toplam 4 saat boyunca 500 fotoğraf karesi çeken Turan, 40 karede meteorların atmosfere girişinde oluşturduğu ışık hüzmesini yakalamayı başardı.

1-kopya.jpg

Çektiği fotoğrafları birleştirdiğinde ise ortaya eşsiz manzaralar çıktı. Sosyal medyada büyük beğeni toplayan turan Türkiye’nin tanıtımı için farklı projeler geliştireceğini belirtti.

Turan, 2 yıl önce 10 saat boyunca yaptığı çekimle Ay, Jüpiter ve Mars’ın gezegen hareketlerini 3 dakikalık videoda gözler önüne serdi. Turan’ın çektiği görüntüler ulusal basında bir çok kanalda yer aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.