Meteoroliji'den son dakika uyarısı!

Meteoroliji'den son dakika uyarısı!

CNN Türk Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli, 'sıcaklıklar iki günde 15 derece birden düşecek. Dolu ihtimali yüksek' şeklinde konuştu.

Sıcaklarda dalgalanmalar olacağını vurgulayan Sürmeli, sel riskine karşı da uyardı. Rekor sıcakların ardından sağanak yağışın geldiğini belirten Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli, sıcaklıkların 2 günde 15 derece düşeceğini ve havanın 10 gün soğuk olacağını ardından tekrar ısınacağını söyledi.

Ekim ayının ilk günlerinde havanın tekrar ısınacağını ifade eden Sürmeli, 'Tüm ay sıcak geçecek, havaların dengeye girmesi gibi bir durum gözükmüyor' dedi.

DÜN REKOR KIRILDI

Bu arada İstanbul'da dün "Eylül ayı sıcaklık rekoru" kırıldı. Florya ve Kartal'da sıcaklık 39,5 derece ölçüldü. Daha önceki rekor 2015 Eylül'ünde 37,9 derece ölçülmüştü.

BUGÜN BEKLENEN YAĞIŞ BAŞLADI

Kırklareli'de aniden etkili olan sağanak yaşamı  olumsuz etkiledi, bazı ev ve iş yerlerini su basarken, bir çok araç da yolda  kaldı. Sabah saatlerinde etkili olan ve yaklaşık 1 saat süren yağış nedeniyle  bazı vatandaşlar iş yeri ve otobüs duraklarına sığınarak korunmaya çalıştı. Yağış nedeniyle birçok mahallede su birikintileri oluşurken, yayalar  zor anlar yaşadı. Zaman zaman dolu yağışının da etkili olduğu kentte Karakaş,  Karacaibrahim ve İstasyon mahallelerinde su birikintileri nedeniyle bir çok araç  yolda kaldı.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Hava sıcaklığı Marmara ve Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında 4 ila 8 derece azalıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Marmara ve Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında 4 ila 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun batısı, İç Ege ve Göller yöresinde yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esecek. İstanbul bugün parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzeybatı kesimleri ile gece saatlerinden sonra il geneli aralıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 29 derece...

Kaynak: Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.