Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı! İzmir’e kar mı geliyor?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı! İzmir’e kar mı geliyor?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki haftanın bol yağışlı geçeceği konusunda vatandaşları uyardı.

MEDYA EGE - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu raporuna göre Türkiye geneli bugünden itibaren yağışlı hava sistemi etkisi altına giriyor. Yağışların batı ve güney bölgelerde kuvvetli sağanak; doğuda ise yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Meteoroloji'nin hava tahmini raporuna göre kar yağışı 5 gün boyunca sürecek.

1-1919-5.jpg

Alınan bilgilere göre kar yağışının Sivas, Kayseri, Nevşehir, Malatya, Elazığ, Erzincan, Muş, Hakkari ve Van çevrelerinde kuvvetli (10-20 cm), Tunceli, Bingöl ve Bitlis çevreleri ile Şırnak'ın doğusu, Hakkari ve Van'ın yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Vatandaşlara ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı uyarasında bulunuldu.

izmir-de-kar-bekleniyor-mu-2021-izmir-de-hava-13862559-5894-amp-2.jpg

Diğer bölgelerde ise gelecek haftanın yağışlı ve geçtiğimiz haftalara göre soğuk geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Marmara’nın güneybatısı, İç Ege’nin yüksekleri, Batı Akdeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların, Kıyı Ege, Antalya'nın doğusu, Manisa, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

İŞTE İZMİR'İN 5 GÜNLÜK HAVA RAPORU:

84658-002.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.