Meteoroloji İzmirlileri uyardı: Yağmur ve fırtına etkisini gösterecek!

Meteoroloji İzmirlileri uyardı: Yağmur ve fırtına etkisini gösterecek!

Meteoroloji, İzmirlileri yarın ilk saatlerden itibaren etkili olacak zorlu hava şartlarına yönelik uyardı.

MEDYA EGE - Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, Batı Akdeniz'de etkili olacak rüzgarın yarın (Çarşamba) ilk saatlerden itibaren doğu ve güneydoğu yönlerinde 6 ila 8 (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği konusunda uyardı.

Fırtınanın etkisinin akşam saatlerinden sonra batıda kaybedeceği, doğuda ise Cumartesi sabah saatlerine kadar devam edeceğinin beklendiği belirtildi.

izmir-de-bahara-iki-gunluk-mola-nereye-yagmur-nereye-kar-yagacak-1033884-1-1.jpg

Yapılan açıklamada, ulaşımda aksamalar yaşanacağının altı çizildi.

SAĞANAK UYARISI!

Meteoroloji'den yapılan bir diğer uyarı ise sağanak yağışlarla ilgili oldu. Yapılan açıklamada, "10.01.2023 Salı günü Ege Bölgesi'nde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; öğle saatlerinden sonra Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçeleri ile İzmir'in doğusu ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor." ifadeleri yer aldı.

kapak-164347.jpg

Vatandaşlar; su baskını, ani sel, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmesi, yıldırım ve ulaşım aksamaları konusunda uyarıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.