Meteoroloji İzmirlileri uyardı! Yağmurlar devam edecek!

Meteoroloji İzmirlileri uyardı! Yağmurlar devam edecek!

Hava durumu tahminleri, Meteoroloji tarafından yayınlandı. Meteoroloji'nin 'sarı' kodla uyardığı 25 ilde kuvvetli yağış bekleniyor. İşte İzmir'in bir haftalık hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu raporuna göre soğuk havalar şiddetini arttıracak.

Türkiye, sonbahar mevsiminin son günlerini yaşarken, havalar yavaş yavaş değişmeye devam ediyor. İstanbul, Bursa, Bolu, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir gibi yerler Ocak ayına doğru yoğun bir kar yağışı etkisi altında olacak.

2022-2023 kış mevsiminin sert geçeceğini vurgulayan uzmanlar, şehir merkezlerine kar yağışının 10-15 Aralık gibi başlayacağını olacağını öngörüyor. Ayrıca La Nina kışı ile birlikte gece ve gündüz sıcaklıkları arasında 20 derecelik sert sıcaklık farklarının yaşanacağı belirtiliyor.

LA NİNA KIŞI NEDİR?

La Niña, daha geniş El Niño-Güney Salınımı iklim modelinin bir parçası olarak El Niño'nun daha soğuk karşılığı olan okyanus ve atmosferik bir fenomendir. La Nina, pasifik okyanusu üzerinde etkili olan bir hava akımına verilen ad olarak adlandırılabilir. La Nina, Pasifik Okyanusu'nun ekvatoral bandındaki okyanus sıcaklıklarındaki değişikliklerin bir sonucu olarak birkaç yılda bir meydana gelen karmaşık bir hava durumu modelidir.

Pasifik üzerinde bulunan basınç sistemlerine etki eden La Nina, Türkiye üzerinde direkt etki gösteremez fakat Pasifik üzerinde gösterdiği etki dolaylı yoldan (direkt etki gösteremez.) Türkiye'yi de etkisi altına alır. La Nina kuvvetlendiği zaman dünya soğuma evresine giriyor ve buzul miktarları artıyor. La Nina döneminde sıcak sular Asya kıtasına doğru giderken, ABD ve diğer bölgelerde hava soğumaktadır. Pasifik üzerinde bulunan basınç sistemlerine etki eder.

EGE BÖLGESİNİ YENİ HAFTADA NASIL BİR HAVA BEKLİYOR?

Ege Bölgesi için yayımlanan Meteoroloji Hava Durumu raporuna göre bölge bu hafta parçalı ve çok bulutlu olacak. Pazar öğle saatlerinden sonra Muğla çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İZMİR'E YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK Mİ?

Geçtiğimiz hafta birçok noktada taşkınlara da neden olan yağışlar bu hafta da kaldığı yerden devam edecek. Meteoroloji'nin verilerine göre yağışlar bu geceden itibaren yerel düzeyde başlayacak ve yarın öğle saatlerinde şiddetini arttıracak. Kuvvetli yağış sebebiyle ani su baskını ve sele karşı vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarı yapıldı. Sıcaklıklar ise 10-13 dereceye kadar gerileyecek.

ekran-sgssr.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.