Meteoroloji uyardı! Akşam saatlerinde bastıracak

Meteoroloji uyardı! Akşam saatlerinde bastıracak

Yapılan son değerlendirmelere göre, Batı ve Doğu Karadeniz ile Ordu, Erzurum, Kars, Ardahan, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Siirt çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar olmak üzere bu akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur, iç kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneyi ve doğusu, İç Ege ve İç Anadolu'da yer yer sis ve pus meydana geleceği tahmin ediliyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, Batı Karadeniz kıyılarında güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yer yer fırtına (40-75 Km/saat), Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (30-50 Km/saat) esecek. 


Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:


Ankara: Parçalı bulutlu 4


İstanbul: Parçalı bulutlu 11


İzmir: Parçalı ve az bulutlu 15


Adana: Parçalı bulutlu 15


Antalya: Parçalı ve az bulutlu 16


Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu 12


Trabzon:Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı (Yağışların bu akşam saatlerinden itibaren kıyılarda kuvvetli yağmur, yükseklerde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor) 8


Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı -5


Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 5 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.