Meteoroloji vatandaşları uyardı: İzmirlileri nasıl bir hava bekliyor?

Meteoroloji vatandaşları uyardı: İzmirlileri nasıl bir hava bekliyor?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, yurdun büyük bir bölümünde şiddetli rüzgar ve yoğun kar yağışı bekleniyor. İzmir ise yeni haftaya fırtınalı bir şekilde başlayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna ilişkin 5 Şubat tarihli raporunu paylaştı. İstanbul'da bugünden itibaren şiddetli rüzgar ve yoğun kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji'ye göre yurt genelinin çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat, Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

istanbul-kar-yagisi-aa-1789930.jpg

Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak; yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir, Bursa, Afyonkarahisar, Denizli, Konya, Karaman çevreleri ile İstanbul'un kuzeybatısı ve Kırklareli'nin doğusunda kuvvetli yağış ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

firtina-ege-lpnp-cover.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın sabah saatlerinden sonra Marmara’nın batısında (Trakya, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa’nın kuzey ve batısı, Yalova'nın batısı) zamanla Ege’nin batısında (İzmir, Manisa, Aydın’ın batısı) kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-80 km/sa), İstanbul Avrupa Yakasında yer yer tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi yaşanabileceği ve kar yağışı olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU TAHMİNİ:

yagmur-basliyor-cuma-gunune-kadar-yagacak.jpg

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Denizli ve Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli yağış ve yer yer yükseklerinde yağun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın batısında kuvvetli ve fırtına(60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

İZMİR'İN YENİ HAFA HAVA DURUMU RAPORU:

Pazartesi günü etkisini göstermeye devam edecek fırtınanın Salı günü itibariyle yavaşlaması bekleniyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinde ilerleyeceği İzmir'de hafta itibariyle yer yer parçalı bulutlu ve kapalı bir hava yaşanacak.

ffdahsdf.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.