Meteoroloji ve AFAD’dan vatandaşlara uyarı yapıldı: Olumsuzluklara karşı tedbirli olun

Meteoroloji ve AFAD’dan vatandaşlara uyarı yapıldı: Olumsuzluklara karşı tedbirli olun

Meteoroloji ve AFAD, Ege ile Marmara'nın güney ve batısı için yarın fırtına ve sağanak yağış uyarısında bulundu. Yetkililer, vatandaşlara tedbirli olması yönünde çağrı yaptı.

MEDYA EGE - Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan tahmine göre Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla'da yarın kuvvetli fırtına bekleniyor.

Ege Bölgesi ile Marmara'nın güney ve batısında beklenen rüzgar, güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına; Kıyı Ege'de ise kuvvetli fırtına ve zaman zaman tam fırtına şeklinde esecek.

Yapılan uyarıda; vatandaşların çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesine karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

DENİZLERDE DE KUVVETLİ FIRTINA BEKLENİYOR

623488b14e3fe1192096b768.webp

Ege Denizi'nde yarın sabah saatlerinden itibaren, yer yer 9 kuvvetinde beklenen kuvvetli fırtına, Çarşamba günü öğle saatlerinde özellikle güneyinde etkisini kaybedecek.

Kıyı Ege'de (Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla) kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) ve zaman zaman tam fırtına (90-100 km/sa) şeklinde esmesi beklenen rüzgarın Çarşamba günü öğle saatlerinde özellikle güneyde etkisini kaybedeceği belirtildi.

Konuya ilişkin AFAD da Ege ve Marmara Bölgesi'nde bulunan insanlara bir uyarı mesajı gönderdi. Mesajda, vatandaşlara tedbirli olunması yönünde çağrı yapıldı.

SICAKLIKLAR NASIL OLACAK?

20220113-135c24v24p.jpg

Öte yandan, Ege Denizi'nde yaşanacak olan fırtınaya rağmen İzmirliler sıcak bir hafta geçirecek. Sıcaklıklar, mevsim normallerinin üzerinde olacak.

541654564.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.