Meteoroloji'den İzmir için sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den İzmir için sağanak yağış uyarısı

İzmir için uyarıda bulunan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaya çağrısında bulundu.

İzmir'i etkisi altına alan yağışlı hava haftanın ilk gününde de devam edecek. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü yaptığı açıklama ile İzmirlilere pazartesi günü için dikkatli ve tedbirli olunması çağrısında bulundu.

Açıklamada özellikle İzmir'in doğu ilçeleri Ödemiş Kiraz, Beydağı, Tire, Bayındır ve Kemalpaşa'de etkili olacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın Pazartesi günü saat 11'00'de başlayacağı ve 21:00'e kadar süreceği kaydedildi. Öte yandan yağışların pazartesi akşamı günü kent genelinde etkisini yitirmesi ve yerini parçalı bulutlu bir havaya bırakması bekleniyor.

izmirliler-dikkat-yagmur-ve-soguk-hava-geliyor-h109038-fa509.jpg

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İzmir'in Doğu İlçelerinde Yerel Kuvvetli Sağanak Yağışlara Dikkat! Yapılan son değerlendirmelere göre; bölgemizde görülen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın, etkisini sürdürerek 13.06.2022 Pazartesi günü İzmir'in doğu ilçelerinde (Ödemiş Kiraz, Beydağı, Tire, Bayındır ve Kemalpaşa) kuvvetli (21-50 kg/m²), olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar v.b) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.