Meteoroloji’den turuncu kodlu uyarı!

Meteoroloji’den turuncu kodlu uyarı!

Yeni hava durumu raporunu yayınlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 kente turuncu kodlu yoğun kar yağışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların Doğu Anadolu'nun güneyinin yüksekleri ile Erzurum'un güneyinin yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunurken, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hakkari, Sinop, Şırnak, Karabük, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Düzce için turuncu kodlu kar yağışı uyarısı yapıldı.

267362-814x458.jpg

Hava sıcaklığı doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacak, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak. Rüzgar, iç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, doğu bölgelerde güney yönlerden orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güney ve doğusunda kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-90 km/saat) esecek.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 5
İstanbul: Parçalı bulutlu 9
İzmir: Parçalı bulutlu 12
Adana: Parçalı çok bulutlu doğu kesimleri yağmurlu 15
Antalya: Parçalı bulutlu 15
Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 9
Trabzon: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 7
Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (Yağışların güney kesimlerinin yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor) 3
Diyarbakır: Çok bulutlu, yağmurlu 8

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.