Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in adli kontrol kararına itirazları reddedildi

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in adli kontrol kararına itirazları reddedildi

Bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in adli kontrol kararına yaptıkları itiraz reddedildi.

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, bir programdaki söylemleri nedeniyle haklarında başlatılan soruşturma kapsamında adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, avukatları aracılığıyla Anadolu 3'üncü Sulh Hakimliğine itiraz dilekçesi sunarak, adli kontrol kararının kaldırılmasını talep etmişti. Anadolu 3'üncü Sulh Hakimliği itirazı reddederek dosyayı bir üst mahkeme olan Anadolu 4'üncü Sulh Ceza Hakimliğine gönderdi. Mahkeme, itirazlara ilişkin incelemesini tamamladı.

Mahkemeden itirazlara ret 

Mahkeme mevcut delil durumuna göre Metin Akpınar ve Müjdat Gezen lehine henüz bir değişiklik olmadığını belirterek, atılı suçla ilgili kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunduğunu kaydetti.
İstenildiğinde şüphelilere ulaşılabilmesi için adli kontrol kararının yerinde ve ölçülü olduğunu belirten mahkeme, kararda herhangi bir isabetsizlik bulunmaması nedeniyle adli kontrol kararına yapılan itirazların ayrı ayrı reddine karar verdi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.