Metrodaki Kemancı Joshua Bell İzmir'de

Metrodaki Kemancı Joshua Bell İzmir'de

30. ULUSLARARASI İZMİR FESTİVALİ’Nİ DÜNYA DEVİ JOSHUA BELL AÇACAK

Kemanın romantik prensi Bell, 17 Mayıs 2016 Salı akşamı AASSM’de çalacak. Dünyanın en iyi keman virtüözlerinden biri kabul edilen Joshua Bell, keman çalmaya 4 yaşında başlamış. 14 yaşında Riccardo Muti ve Philadelphia Orkestrası ile sahneye ilk çıktığı anda ulusal çapta dikkat çekmiş ve durmak bilmeyen merakı, tutkusu ve çok yüzeyli müzikal ilgisiyle klasik müzik dünyasında eşi bulunmaz bir sanatçı olarak önemli bir tanınırlığa sahip olmuştur.

Dünyanın “metrodaki kemancı” olarak tanıdığı Joshua Bell, Nicholas Maw’ın kendisi için bestelediği keman konçertosunun kaydı ile Grammy ödülüne layık görüldü. Bell’in John Corigliano’nun “Kırmızı Keman” filmine hazırladığı soundtrack ise Oscar kazandı.

Her konseri olay olan, her kaydı listeleri sallayan Joshua Bell, kemanı üzerindeki olağanüstü hâkimiyeti, çalgısının tüm olanaklarını sonuna kadar kullanarak yarattığı müzikle binlerce hayran kazandı. Bell, günümüzün klasik müzik gündemini belirleyen Kennedy Center Honors’ın sanatçı komitesinde, New York Philharmonic Yönetim Kurulu’nda ve Amerika’nın iç şehirlerinde yaşayan binlerce çocuğa enstrüman sağlayan Education Through Music’te hizmet sunmaktadır. 2011 yılından bu yana, kurulduğu 1958’den beri en seçkin orkestralar arasında yer alan Academy of St. Martin in the Fields’in Müzik Direktörlüğüne getirilen Joshua Bell, konser ve kayıt çalışmalarını verimli bir şekilde sürdürmektedir.

Üç ABD başkanı ve Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı için de konserler veren Bell, İzmir konserinde T. Antonio Vitali, L.A. Beethoven, Gabriel Faure’den eserler seslendirecek. Piyanist Sam Haywood eşliğinde 17 Mayıs akşamı saat 21.30’da AASSM’de İzmir’in müzik tarihine geçecek konserin biletleri Biletix’den alınabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.