Mevlana TRT İzmir Radyosu'nca anıldı!

Mevlana TRT İzmir Radyosu'nca anıldı!

Öğretileri ile tüm dünyada ilgi uyandıran mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 746'ıncı yılında TRT İzmir Radyosu tarafından hazırlanan programla anıldı. 

Programda mesneviden beyitler okundu. TRT İzmir Radyosu ses ve saz sanatçılarından oluşan sanat müziği korosu tarafından tasavvuf musikisinden eserler seslendirildi. Konserin ardından İzmir Sema Grubu tarafından Mevlevi Ayini Şerifi icra edilirken program Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla sona erdi.

5aeb87bc-d5ca-440d-af3f-d617ecab1122.jpg

Sabancı Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen programa İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. İzmirlilerin duygu dolu gözlerle ayakta izlediği programda İlk defa Sema Mukabelesi dinlediklerini söyleyenler bu organizasyonların devamını beklediklerini ifade ettiler.

111-012.jpg

Ayrıca, Mehmet Akif Ersoy'un kendi şiirleriyle anıldığı Sanat müziği konseri, Polis haftasında emniyet mensupları için düzenlenen Türk Halk Müziği konseri, Tıp bayramında sağlık çalışanları için düzenlenen konser, Gaziler, gazi ve şehit yakınları için halk müziği konseri, dişhekimleri haftasında Ege Üniversitesinde gerçekleştirilen Çoksesli gençlik Koro konseri ve Uşak'ta gerçekleştirilen Çoksesli çocuk korosunun anlamlı öğretmenler günü konseri ve 746. Vuslat yılı Hazreti Mevlana'yı anma Tasavvuf Musikisi dinletisi ve Sema Mukabelesiyle TRT  İzmir Radyosu göz doldurmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.