Mevlüt Aydın, "Sulama Projeleri Bölge İçin Kalkınmanın Anahtarı"

Mevlüt Aydın, "Sulama Projeleri Bölge İçin Kalkınmanın Anahtarı"

DSİ Genel Müdürlüğü Uşak’ta yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmayı sürdürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın; “DSİ Genel Müdürlüğü tarafından son 17 yılda kente Uşak şehir merkezine yıllık 6,4 milyon m3 içme suyu sağladıklarını belirterek, 117 bin kişinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşıladık. 18 baraj ve 15 gölet inşa ettik. 107.950 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 125 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 47 derenin ıslahını tamamladık. ‘’dedi.

Son 17 yılda tamamlanan 44 adet sulama tesisi ile toplam 107,950 dekar zirai arazinin sulanmasının sağlandığını belirten Aydın “Böylece çiftçilerimize yıllık 125 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 2 adet sulama tesisimizin inşaatına 2020 yılında devam edeceğiz. Ayrıca Uşak’ın bereketli topraklarına 10 adet daha sulama tesisi yapmayı planlıyoruz.” dedi. 

Uşak’ın su kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirmek gayesiyle çalıştıklarının altını çizen Aydın; Uşak’a bugüne kadar bugüne kadar 18 baraj ve 15 gölet yaptık. 1 adet barajın (İlyaslı Barjı ) ve 1 göletin (Merkez Sorkun) inşaat çalışmaları devam ediyor.” dedi. 

Su “Olmazsa Olmaz” Olarak Nitelendirilen Temel Bir İhtiyaçtır.

Genel Müdür Aydın ,’İnsan ve bütün canlıların hayatlarını sürdürmeleri için vazgeçilmez olan su, özellikle de içme suyu, “olmazsa olmaz” olarak nitelendirilen temel bir ihtiyaçtır. Sosyal ve ekonomik gelişme ile birlikte hayat standartlarının yükselmesi, kişi başına içme ve kullanma suyu ihtiyacını da önemli ölçülerde arttırmaktadır. Bu sebeple, yeni su kaynaklarının geliştirilmesi ve bunların toplumun kullanımına sunulması için yeterli finansmanın sağlanması sadece gerekli değil, aynı zamanda bir zorunluluk haline gelmiştir. DSİ tarafından yapılan tüm İçme suyu Faaliyetleri (isale hatları, arıtma tesisleri vb.) ile hedeflerimizi büyük oranda gerçekleştirmiş olmaktan dolayı mutluluk duymaktayız. Gayemiz, içme suyu gitmeyen tek bir yerleşim yeri kalmaması ve tüm halkımızın insan sağlığına uygun, güvenilir su içmesini sağlamaktır. Bu kapsamda Uşak’ta bugüne kadar 2 adet içme suyu tesisi tamamladık. Bu tesisler ile Uşak şehir merkezine yıllık toplam 6,4 milyon m3 içme suyu temin ediyoruz. Ayrıca 1 adet Sanayi-kullanma suyu tesisini tamamladık.” dedi.  

“Uşak İçin Taşkın Koruma Tesislerinin Önemini Biliyoruz”

Taşkınlar konusunda da kısa bir değerlendirme yapan DSİ Genel Müdürü Aydın “Olağan bir doğa olayı olmasına rağmen, bilinçsiz insan faaliyetleri sebebiyle felakete dönüşebilen taşkınlar tüm dünyada ve ülkemizde büyük can ve mal kayıplarına yol açıyor. Genel Müdürlüğümüz işletmeye aldığı akarsu ıslah ve taşkın kontrol tesisleri ile hem taşkın ihmalini azaltmaya hem de muhtemel taşkın zararlarını asgari seviyeye indirmeye çalışıyor.   Uşak için taşkın koruma tesislerinin önemini biliyoruz ve bu doğrultuda son 17 yılda 47 adet dere ıslah tesisi yaparak Uşak şehir merkezi ve 48 meskûn mahal, 8.040 dekar araziyi taşkınlardan koruduk. Ayrıca 1 adet taşkın koruma tesisinin yapımı devam etmektedir.” dedi. 

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın; “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.