MEYAD'dan muhteşem program

MEYAD'dan muhteşem program

Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği (MEYAD) İzmir Temsilciliği tarafından 6 Ocak 2019 tarihinde tarihi İzmir Kız Lisesinde organize edilen geniş katılımlı bir program gerçekleştirildi.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. MEYAD İzmir Temsilcisi Oktay ÜŞÜMEZ, açılış konuşmasında program ile ilgili hazırlıkların yanı sıra Mobbing’in çalışanların, yöneticilerin ve işverenlerin kâbusu olduğunu söyleyerek, bu veba ile mücadele etmek amacıyla Genel Başkanımız Sn. İsmail AKGÜN ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimizin önemli fedakârlık ve gayretleriyle Türkiye’nin dört bir yanında faaliyetler yaptıklarını memnuniyetle görmekteyiz. Bizler de MEYAD İZMİR olarak yönetimde yer alan arkadaşlarımız, üyelerimiz ve gönüllülerimizle birlikte farkındalık ve bilinçlendirme için çeşitli faaliyetler yapmaktayız. Bu amaçla bugün, bu tarihi ve güzel mekânda davetimizi kırmayarak gelen siz saygıdeğer hanımefendi ve beyefendi konuklarımıza ülkemizin en büyük işçi sendikası olan Hizmet-İş Sendikasının Genel Başkan Vekili Sn. Av. Hüseyin ÖZ, ülkemizin en büyük memur/eğitimci sendikası olan Eğitim-Bir Sen Genel Başkan Vekili Sn. Latif SELVİ ve Mobbing konusunda farkındalık ve bilinçlendirme için yaptığı çalışmalar, kitaplar, yazıları, demeçleri, tv ve radyo konuşmalarının yanı sıra binlerce kişiye eğitim veren, Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneğimizin kurucusu ve Genel Başkanı Sn. İsmail AKGÜN ile başarılı ve güler yüzlü çalışmaları ile tanınan Torbalı Kaymakamımız Sn. Kadir Sertel OTÇU beyefendileri sizlerle buluşturmanın mutluluğunu arkadaşlarımız ile birlikte yaşıyoruz.

Torbalı Kaymakamı Sn. Kadir Sertel OTÇU konuşmalarında, Torbalı’nın İzmir ve ülkemizin sanayisi için önemli merkezlerden biri olduğunu söyledi. Yaklaşık altmış bin insan istihdam edilmektedir. Bizler de kurmuş olduğumuz “proje ve etüd” ofisi ile Torbalımıza hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. MEYAD Genel başkanı ile Kahta kaymakamlığım döneminden tanışıyorum. İl Sosyal Hizmetler Müdürü olarak görev yapmaktaydı. Başarılı çalışmalar yaptı. Birlikte görev alanım olan ilçemize de güzel hizmetler sunduk. MEYAD çalışma hayatı için çok önemli bir STK. Bizler de kurmuş olduğumuz proje ofisimiz aracılığıyla ülkemiz ve insanlarımıza hizmet etmek için işbirliği yapacağız. Birlikte projeler yapıp işveren, yönetici ve çalışanlarımıza daha çok destek vermek istiyoruz dedi.

Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Vekili Sn. Av. Hüseyin ÖZ “Kadro Süreci, Çalışanların Sorunları ve Sendikal Bakış” konulu sunumları yaptılar. Konuşmalarında MEYAD’ın çalışma hayatı için çok güzel işler yaptığını memnuniyetle yakın takip ederek biliyorum dedi. Yoğun programlarıma rağmen MEYAD Genel Başkanı sevgili dostumun davetini kıramazdım. Ayrıca sizlerle de beni buluşturduğu için çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum dedi. Taşeron kadro da çalışan kardeşlerimizin ne büyük emekler sarf ettiğimizi yakinen biliyorlar. Kadro gibi önemli bazı kazanımlar elde etmemize rağmen çalışmalarımıza ve mücadelemize devam ediyoruz. Bu kadroya geçen çalışanlara yönelik “artık işlerini yapmıyorlar” gibi bazı isnatların kimi çevreler tarafından bilinçli olarak karalama amacıyla yapıldığını biliyoruz. Hiçbir çalışan arkadaşımız işini ihmal etmemektedir. Hatta iş kaygısı olmadığı için işlerini daha iyi yaptığını çok iyi biliyoruz dedi.

Eğitim-Bir Sen Genel Başkan Vekili Sn. Latif SELVİ “ 2023 Vizyon Belgesinde Öğretmen” konulu sunumlarını yaptılar. Ankara’da başka programı olmasına rağmen MEYAD Genel Başkanının davetini kırmayarak sizlerle buluşmak için memnuniyetle geldim. MEYAD çalışma hayatı için çok güzel işler yapıyor. Bizlere de ne zaman ihtiyaç duyarsa memnuniyetle destek verdiğimizi, vereceğimizi belirtmek istiyorum. İzmir bizim için önemli bir kent. Sizlerle de buluşturduğu için MEYAD İzmir Temsilciliğine teşekkür ediyorum. Eğitimin toplumumuzun bugünü ve özellikle yarınları için olmazsa olmaz olduğunu biliyoruz. Gelişen ülkelerin hepsi de en çok eğitime önem vermektedirler. Eğitimin ana omurgası öğretmen, veli, öğrenci ve eğitim politikalarıdır. Bu nedenlerle öğretmenin toplumsal statüsünün yükseltilmesi, 3600 ek göstergenin verilmesi, “Öğretmen Kariyer Meslek Kanun’un” çıkarılması gerektiğini önemle savunuyoruz. Ayrıca okul idarecilik statüsün de ek görev yerine öğretmenlerin görev yaptığı, kadroların verildiği bir statüye kavuşup daha profesyonele statüye kavuşarak hizmetlerin verilmesini savunuyoruz.

MEYAD Genel Başkanı İsmail AKGÜN “İşyerinde Psikolojik Taciz (Mobbing)” konulu sunumlarını yaptılar. Böylesi güzel ve tarihi mekân olan, İzmir Kız Lisesi Konferans Salonu’nda başarılı bir organizasyon yapan MEYAD İzmir Temsilcimiz Oktay ÜŞÜMEZ ve tüm ekibine, üyelerimize, destekçilerimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca yoğun programlarına rağmen bizleri kırmayıp gelen; Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Vekili Sn. Av. Hüseyin ÖZ, Eğitim-Bir Sen Genel Başkan Vekili Sn. Latif SELVİ, Torbalı Kaymakamı Sn. Kadir Sertel OTÇU Beyefendilere çok teşekkür ediyorum. Pazar günü olmasına rağmen salonumuzu dolduran siz kıymetli hanımefendi ve beyefendilere şükran borçluyuz. MEYAD, 2015 yılında kuruldu. MEYAD İzmir ise 2018 yılında kurduk. Amacımız sizlere daha çok hizmet etmektir. Mobbing insanlarımıza, işletmelerine/kurumlarına, ailelerine ve ülkemizin ekonomisine büyük zararlar vermektedir. Ne yazık ki kimi zaman intiharlara kadar giden bir süreç ile sonuçlanmaktadır. Devletimiz elbette ki bu ilet ile mücadele etmektedir. Zira 2011/2 no’lu İşyerlerinde Psikolojik Taciz’in Önlenmesi Genelgesinde, şimdi devlet başkanımız, o dönemde ise (mülga) Başbakanımız olan Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın imzası ile yürürlüğe girdiğini özellikle ve önemle belirtmek isterim. Türk Borçlar Kanunu, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu, İş Kanunu, mahkeme ve yüksek mahkeme olan YARGITAY kararları sorunun önemi açısından son derece dikkat çekicidir. Sizlerle de omuz omuza “Çalışma Hayatının Vebası” olan Mobbing ile mücadele etmekten mutluluk duymaktayım. MEYAD İstanbul Temsilcimiz de aramızdalar. Ona da duyarlılığı için ayrıca teşekkür ediyorum. “Çalışma Hayatına Katkı İçin Çalışıyoruz” sloganımız bizim olduğumuz her yerde yükselerek devam etmektedir. MEYAD Antalya’da güzel çalışmaları ile “herkese ve her kesime” sloganımız doğrultusunda hizmetlerini sürdürmektedir.

Yaklaşık dört saat süren uzun, ancak keyifli ve bilgilendirici programın sunuculuğunu yapan MEYAD İzmir Başkan Yrd. Gültekin ŞİMŞEK beyin konukları güzel tanıtımı ve teşekkür-plaket takdim törenin ardından aile fotoğrafı ile sona ermişti
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.