MHP Çeşme adayı belli oldu!

MHP Çeşme adayı belli oldu!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çeşme adayı belli oldu.

Ünlü Mili tenis oyuncusu ve Amerika Birleşik Devletleri Texas Teknik Üniversitesi mezunu Esat Tanık, MHP Çeşme Adayı oldu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın açıklamasına göre; MHP’nin Elazığ adayı Murat Aygen, Isparta adayı Yusuf Ziya Günaydın, Kars adayı Ötügen Senger oldu. İzmir'in Çeşme ilçesinde ise aday Esat Tanık oldu.

Tanık, 17 seneyi aşkın bir süredir gençlerle ve profesyonel seviyede tenis oynayarak, 60'ın üzerinde ülkeyi gezip, ülkesini milli forma ile dünyada temsil etti. Amerika'da eğitim gördükten sonra Siyaset Bilimi lisansını alarak devletine ve milletine hizmet etme bilinciyle hareket ettiğini belirtti.

3.jpg

Esat Tanık'ın Milliyetçi Hareket Partisi'nden Çeşme Belediye Başkan Adaylığı, ilçede heyecan yarattı. Tanık'ın sporculuk kariyerinden edindiği disiplin ve hizmet anlayışıyla Çeşme'ye yeni bir vizyon kazandırmayı hedeflediği belirtiliyor.

ESAT TANIK KİMDİR

03 Ekim 1980 tarihinde İzmir’de doğan Esat Tanık, tenis kariyerine İzmir Kültürpark Tenis Kulübü’nde 1985 yılında başladı. Genç yaşta uluslararası arenada başarı elde ederek, 1991 yılında İtalya’da 12
yaş Milli Takımında yer aldı. Kariyeri boyunca 70 kez Genç Milli unvanını kazanarak Türkiye’yi başarıyla
temsil etti. Amerika’nın Florida eyaletine yerleşerek orta öğretim ve lise eğitimini tamamladı.

Dünya ITF gençler sıralamasında Türkiye’yi temsil ederek Dünya 96 numarasına kadar yükseldi. A-Milli takımda 17 kez Davis Cup maçı oynayarak çiftler galibiyet yüzdesinde rekor kırdı.

1998 yılında ABD, New Orleans Tulane Üniversitesinden tam tenis bursu aldı. Eğitim ve Profesyonel 1998 yılında profesyonel tenise adım atan Tanık, dünya sıralamasında ATP 690 numaraya kadar yükseldi.

ABD’deki eğitimini dondurarak Türkiye adına birçok ülkede turnuvalara katılarak 2003 yılına kadar profesyonel tenis oynadı.
2003 yılında Texas Tech Üniversitesinden tam burs teklifi alarak profesyonel tenis kariyerini sonlandırdı.
2006 yılında Siyasal Bilimler Fakültesinden mezun oldu. Antrenörlük ve Belediyecilik Dönemi:

2006 yılında profesyonel tenisi bırakıp Türkiye’de kendi tenis akademisini kurdu. İzmir Altın Raket Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin başkanlığını üstlenerek takımını 3. Ligden 2. Lige çıkardı.
Antrenörlük kariyeri boyunca birçok tenisçiyi Türkiye şampiyonu yaparak Milli Takıma kazandırdı.

Türkiye 16 yaş milli takım baş antrenörlüğü görevini uzun yıllar sürdürdü.
2018 yılında eşi Yankı Tanık ile birlikte “Yoyoland Çocuk Denge Ve Koordinasyon Oyun Merkezİni kurdu.

2014-2019 yılları arasında Buca Belediyesi’nde Başkan yardımcılığı, danışmanlık, koordinatörlük ve spor koordinatörlüğü görevlerini üstlendi. 2020 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Konak İlçe Başkan Yardımcılığı görevine getirildi ve halen yönetim kurulunda bulunmaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.