MHP Dokunulmazlık Teklifine Evet Diyecek

MHP Dokunulmazlık Teklifine Evet Diyecek

AK Parti'nin meclise sunduğu dokunulmazlık teklifine CHP'nin ardından MHP de evet diyeceği ortaya çıktı.

AK Parti'nin Meclis'e sunduğu dokunulmazlık teklifine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural da açıklama yaparak evet oyu vereceklerini bildirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'nin sunduğu dokunulmazlıkların kaldırılması tasarısına olumlu yönde oy kullanacaklarını belirtti. HDPli milletvekillerinin teröre destek verdiği tartışmasıyla başlayan dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda AK Parti'den teklif gelmişti. Partiler kendi içlerinde yaptığı toplantılarla ne yönde karar vereceklerini tartışmışlardı.

Önceki gün AK Parti yasada değişiklik yapılması yönünde kendi aralarında tek tek imzalamışlardı Davutoğlu imzalarla ilgili olarak en son imzayı ben attım demiş, Kemal Kılıçdaroğlu da dün akşam katıldığı bir televizyon programında anayasaya aykırılık vurgusu yaparak yine de evet diyeceklerini ifade etmişti.

MHP'nin de destek verdiğini açıklamasıyla beraber AK Parti, CHP ve MHP'nin toplam sandalye sayısı 489'u buldu ve referanduma gerek kalmadı. AK Parti'nin TBMM Başkanlığı'na sunduğu dokunulmazlık teklifine göre, yasa değişikliğini kabul edilmesinin ardından, milletvekilleri yargılanabilecek.

Eren Erdem olumsuz oy vereceğini söyledi

Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün akşam olumlu karar vereceklerini açıklamasının ardından CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, konuyla ilgili olarak bir televizyon kanalına yaptığı değerlendirmede, değişikliğe kendi adına hayır diyeceğini ifade etti. Değişiklik ile vekillerin düşürülmesinin önünün açıldığını ifade eden Erdem, dokunulmazlık teklifinin geçmesi halinde AK Parti'nin Türkiye'yi seçime götürebilmek için kullanabileceğini öne sürdü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.