MHP Gaziemir'den bütçe açıklaması!

MHP Gaziemir'den bütçe açıklaması!

MHP Gaziemir İlçe Başkanı Köksal Koç, Gaziemir Belediyesi Meclisi'nin 2022 Yılı Bütçe Görüşmelerine dair açıklamalarda bulundu.

MHP Gaziemir İlçe Başkanı Köksal Koç yaptığı açıklamada şunları belirtti;

MHP Gaziemir İlçe Başkanlığı olarak ,1 Ekimde gerçekleşecek Gaziemir Belediyesi Meclis Toplantısında görüşmelerine başlanacak olan ,Gaziemir Belediyesi 2022 Yılı Bütçe Görüşmesi ile alakalı dikkat edilmesi gerektiğini düşündüğümüz konuları belirtmek istiyoruz. Bütçeyle ilgili en önemli konu öz kaynakların yok denecek kadar az olması. Belediye bütçesinin gelir kalemlerine bakınca Merkezi Hükümetten gelen kaynak dışında yeterli öz kaynağın olmadığını görüyoruz.2,5 yıldır bütçede yatırım için ayrılan payların yetersiz olduğunu düşünüyoruz.

Yatırım derken; zaten varolan Beledeyenin kira geliri sağladığı iki işletmeyi yıkıp yerine yıkılan işletmelerden (işlevsel olarak ismi dışında pek farkı olmayan ve kira gelirlerinden de mahrum kaldığımız) şimdiye kadar yaklaşık 3,5 Milyon TL. harcandığını tahmin ettiğimiz ve daha 2. si faaliyete bile geçirilemeyen Porta kafeler faciasını kastetmiyoruz. Yada şimdiye kadar ,mevcut Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'ne tamir tadilat harcaması diye yapılan 5,5 Milyon TL. olarak tahmin ettiğimiz ödemeleri de kastetmiyoruz. Atatürk Kültür Merkezi'ne yapılan tamir-tadilat harcamalarıyla, yerine çoktan yenisinin yapılabileceğini düşünüyoruz.

whatsapp-image-2021-10-01-at-11-41-14.jpeg

Maalesef, Belediyemizin icracı müdürlüklerinin bütçede ayrılan paylarında gerçekleşme oranları son derecede düşük olduğunu görüyoruz. Önceki bütçede var olmayan, fakat harcanan, yıl içerisinde Müdürlükler arasında transfer işlemleri şeklinde paraların yer değiştirdiğini takip ettik.Bunun son örneğini ,başka bir Müdürlüğe ,Özel Kalem Müdürlüğünden 500.000TL. lik transfer işlemi oldu.Bu duruma özelikle dikkat çekmek istememizin nedeni, Belediye Yönetiminin, daha Kendi Müdürlükleri arasında dahi planlamayı ve koordinasyonu sene başında bütçeye yansıtamamasıdır.Transfer işlemlerinin anlık duruma göre plansız ,öngörüsüz çalışma yapıldığının en önemli örnekleri olduklarını düşünüyoruz.Belediyenin yönetiminde olan , Seydaş AŞ. gibi şirketler üzerinden yaptırılan işler ve yapılan harcamaları takip ettik.Şeffaflıktan uzak ve hukuksuz olduğunu düşündüğümüz bu durumları Cumhur İttifakı olarak yargıya intikal ettirdik.Bunlarla ilgili savcılık incelemeleri sürmektedir. Özetle MHP Gaziemir İlçe Başkanlığı olarak, yapılacak harcamaları bütçede şimdi görmek istiyoruz.Sonrasında yıl içerisinde ,transfer oyunlarıyla,yan şirket tezgahlarıyla Gaziemirli vatandaşlarımızın aldatılmasını istemiyoruz.

Belediye Yönetiminin, her ay masraf olarak yansıttığı ,mesleki ve hukuksal danışma ödemelerinin ne kadar gerekli olduğunu gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Öz kaynakların azlığının en önemli sorun olduğunu ifade ettik. Fakat bu konunun Belediye Yönetiminin umrunda olmadığının en önemli kanıtının ise Buca İlçesinde var olan Belediyenin çok değerli taşınmaz malının neredeyse hediye edilmeye çalışılmasıdır. Bu durumu da Cumhur İttifakı olarak yargıya intikal ettirdik.Savcılık incelemeleri devam etmektedir.Gaziemir Belediyesinin taşınmaz mallarının, Gaziemir Halkına ait olduğunu Belediye Yönetimine özellikle hatırlatmak istiyoruz.

Belediye Yönetiminin önceki dönem bütçelerinin hayali ve gerçekleşme oranlarının % 60 lar civarında olduğu aşikardır. Elbette salgın nedeniyle ortaya çıkan ekonomik olumsuzluklar önemli bir etken, ancak Belediye Yönetimi bu olumsuzlukları görerek ona göre tedbir almalı ve hareket etmeli diye düşünüyoruz.Belediyede çalışan memurların hakkı olduğunu düşündüğümüz bazı özlük haklarının Belediye Yönetimi tarafından kesildiğini takip ettik.Bu durumun da düzeltilmesini bekliyoruz.Belediyedeki atamaların Gaziemir Belediyesi içerisinde görevli memurlardan yapılmasını,kadro bekleyen çalışanların dikkate alınmasını temenni ediyoruz.

Gaziemirimize katkı sağlayan Sivil Toplum Kuruluşlarına ayrılması gerektiğini düşündüğümüz ödenekleri de bütçede görmeyi temenni ediyoruz. Gaziemir'deki Esnaflarımıza uygulanacak harçların, asgari tutarda yansıtılmasını temenni ediyoruz.

Genel olarak baktığımızda, yaklaşık 2,5 seneyi geride bırakan Gaziemir Belediye Başkanı Sayın Halil Arda'nın, Gaziemirimizin en önemli problemleri olarak gördüğümüz Trafik ve Altyapı sorunlarına hiç bir çözüm getiremediği, mevcudu çok daha kötü hale getirdiği kanaatindeyiz. Maalesef Gaziemirimiz farklı noktalarında trafiğin felç olduğu bir İlçe olarak ün kazanmış durumdadır.Sokaklarda, yollar delik deşik,altyapıda büyük sıkıntılar mevcut. Sayın Halil Arda'dan beklentimiz, topu başka kurumlara atmaması , kendisinin ön alması, oturduğu makamın hakkını vermesidir.

Mahallerimizin problemlerini ayrıntılı şekilde Meclis Toplantılarında Cumhur İttifakı Meclis Üyelerimiz ifade ettiler, etmeye devam edecekler. MHP Gaziemir İlçe Başkanlığı olarak Meclis Toplantılarında ki beklentimiz, sadece Gaziemirin konuşulması,Gaziemirin sorunlarına çözüm aranmasıdır. Hizmet üretmekten uzak Sayın Halil Arda ve O'nun emriye hareket eden bazı Meclis Üyeleri maalesef her Meclis Toplantısında ,Genel Siyasetten tartışma başlatıp, Gaziemir Belediyesi Meclis Toplantısında, Gaziemirlilerin sorunlarının çözülme hakkını gasp etmektedir.Bu yıl bu durumların yaşanmamasını temenni ediyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum