MHP İl Başkanı Şahin: Dünyada Türk hakimiyeti olmadığı sürece adalet gelmeyecek

MHP İl Başkanı Şahin: Dünyada Türk hakimiyeti olmadığı sürece adalet gelmeyecek

Cumhuriyetimizin 100. yılı onuruna Milliyetçi Hareket Partisi Kemalpaşa ilçe Başkanlığı şehit aileleri ve gazilerle kahvaltıda buluştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Kemalpaşa İlçe Başkanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yücel Alphan, Bir önceki dönem Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı İzmir Şubesi Başkanı Gazi Tuncay Kılıç ile Kemalpaşa’da yaşayan gaziler ve şehit aileleri katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Kemalpaşa Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Gözütok "Cumhuriyetin 100 Yılında bugün burada bir arada olmamız bizim için onur kaynağıdır. Bizleri burada şereflendiren başta Şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve gazilerimizin aileleri olmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekilimiz Tamer Osmanağaoğlu, Ak Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanımız Veysel Şahin, Ak Parti Kemalpaşa İlçe Başkanımız Dr. Metin Yaşar, Kemalpaşa İlçe Kaymakamımız Musa Sarıya teşekkür ediyorum. Cumhuriyetin 100. yılında şehit aileleri, gazilerimiz ve aileleri onuruna verdiğimiz bu kahvaltıda toprağı vatan yapan tüm şehitlerimizin muhterem aileleri, gazilerimiz ve ailelerinin önünde saygıyla eğiliyorum. Unutmayalım ki bayrakları bayrak bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kemalpaşa İlçe Başkanlığının ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltıda bir konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin Türk hakimiyeti olmadan dünyaya adaletin gelmeyeceğini söyleyerek "Peygamberlikten sonraki en büyük rütbenin sahiplerine söyleyecek pek bir şeyim yok. Bir Şehidin yetmiş yakınına şehadet edebileceğini bildiğim için söylüyorum. Şehitlerimizin şehadetine nail olmanızı cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Sizinle birkaç şeyi paylaşmak istiyorum tarihte Moğollar Buhara'yı kuşatıyorlar. Kuşatma uzun sürüyor Cengiz Han haber salıyor, Müslümanlara diyor ki teslim olursanız size zarar vermeyeceğim bunun üzerine Müslümanlar toplanıyor teslim mi olalım yoksa onurumuzla şerefimizle şehit mi olalım bir kısmı teslim olmaktan yana bir kısımda şehit olmaktan yana tavır koyuyor. Teslim olmaktan yana olanlar Moğollara teslim oluyorlar. Cengiz Han teslim olanları yanına çağırıyor ve diyor ki bizimle savaşıp bu şehri almamızı sağlarsanız bu şehrin yönetimini size bırakacağım diyor. Bunun üzerine Cengiz hanla birlik olup Müslümanları yenip şehri teslim alıyorlar. Daha sonra Cengiz Han diyor ki kardeşlerini satanlar yarın beni de satar deyip bütün Müslümanları şehit ediyor. Buradan hem Türkiye’de hem de bugün dünyada olanlara gelmek istiyorum. Bugün İsrail’de savaş 36 gününde dünyanın gözü önünde masum insanlar öldürülüyor. Medeni Avrupa medeni batı sadece seyrediyor. Onların medeniyetleri insanlıkları başka milletler için Müslümanlar için değil. İkinci olarak Türkiye’de bir takım çevrelerin sol çevrelerin 3 gün önce terörist başına selam göndermeleri ile başlıyor 36 gündür dünyadaki bu katliama sessiz kalmalarıyla devam ediyor.10 bin kişi öldürüldü bunlardan daha ses çıkmadı bilinsin istedim, 3 .söyleyeceğimde dünyadaki bu zulme, bu vahşete dur diyecek bir tek millet var. O da büyük Türk Milletidir. İ’lây-ı kelimetullah derken ülkücüler boşuna demiyor. Türkler 600 yıldır boşuna İ’lây-ı kelimetullah demiyorlar. Dünyada Türk hakimiyeti olmadığı sürece dünyaya adalet olmayacak adalet gelmeyecek" dedi.

6551f206ecf0a.jpg

Programda misafirlere hitap eden MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ise “Bugün burada sizlerle birlikte olmak, hakları hiçbir zaman ödenemeyecek olan şehitlerimizin siz kıymetli aileleriyle bu samimi ortamda buluşmak, mukaddesat uğruna gerçekleştirdikleri mücadele esnasında yaralanarak gazilik mertebesine erişen siz değerli hemşerilerimle hasret gidermek hem şahsım hem de teşkilatım için büyük bir onurdur. Çünkü sizler nübüvvetin ardından, yaratılanın erişebileceği en yüksek makam olan şehitlik makamının sahiplerinin emanetlerisiniz. Çünkü siz evlat acısına rağmen “vatan sağ olsun” diyebilen, canınızdan can kopmasına rağmen şehit evlatlarının vakur duruşunu bu dünyada da gösterebilen kıymetlilerimizsiniz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biliyoruz ki; 100. yılını kutladığımız göz bebeğimiz Cumhuriyet’imiz bugünlere; şehitlerimiz, gazilerimiz ve onların ağzı dualı ailelerinin dirayeti sayesinde gelmiştir” ifadelerini kullandı.

6551f21cb3cd0.jpg

Kahvaltıya katılanlar arasında yer alan Ak Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise yaptığı konuşmada "Vatanı için, milleti için, bayrağı için, hepsinden önemlisi canından aziz bildiği mukaddes değerleri için toprağa düşmüş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şüphesiz evlat acısı yaşamak çok zordur. Bir anne ve babanın bu dünyadaki belki de en zor, en ağır imtihanlarından birisi evladını kaybetmektir. Ben de bir ana olarak biliyorum ki, ciğerparesini toprağa vermiş bir anneyi, evladını yitirmiş bir babayı teselli edebilecek mahiyette hiçbir söz yoktur. Allah hiç kimseye, hiç bir anne-babaya evlat acısı yaşatmasın diliyorum. Aynı şekilde eşini, annesini, babasını, kardeşini kaybetmiş olmanın acısını da sadece yaşayanlar anlayabilir. Rabbim siz şehit yakınlarımıza sabrı cemil ihsan eylesin" dedi.

Program sonunda şehit ailelerine, şehitlerimizin fotoğrafları ile Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim’den oluşan hediyeler takdim edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.