MHP Karşıyaka'dan anlamlı kampanya!

MHP Karşıyaka'dan anlamlı kampanya!

MHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı, Koronavirüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla okulların tatil edilmesi ile evde kalan 6-14 yaş gurubu çocuk ve gençler için, 'Bir Çocuk Bir Kitap 1000 Umut' kampanyasını hayata geçirdi.

MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, "Korona Virüs nedeniyle, 65 yaş üstü büyüklerimiz ve 20 yaş altı gençlerimiz sağlıklarının korunması için zorunlu olarak evde kaldı. Burada birinci derecede riskli durumunda olan 65 yaş üstü büyüklerimiz ile oldukça hareketli olan gençlerimizin evde kalması, yani izole olmasının virüsün yayılmasının önlenmesi açısından da önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun yanında dedeler ile torunların birlikte daha çok vakit geçirmesi dolayısıyla da geçmişten gelen tecrübelerin genç kuşağa aktarılması bakımından da önem arz ediyor. MHP İl Başkanlığımızın da desteğiyle gerçekleştireceğimiz bu kitap kampanyası ile de çocuklarımızın, gençlerimizin kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi yanında, genel kültürlerinin de artırılacağını düşünüyorum " dedi.

957e5c79-e9e3-48e8-b6b8-485de8e8397c.jpg

TÜRK KÜLTÜRÜ VE DÜNYA KLASİKLERİ

MHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı olarak; milli kültürü yansıtması, okuma bilinci ve alışkanlığını genç kuşaklara vermesi için önemli gördükleri kitapların muhtarlıklar aracılığı ile dağıtımına başladıklarını ifade eden MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yılmaz, "İlçemizin Örnekköy, Latife Hanım, Zübeyde Hanım, Bahriye Üçok, Cumhuriyet, Bahariye, Goncalar, Demirköprü, Donanmacı, Nergiz, İnönü Mahallelerinin Muhtarlarına ulaştırdığımız kitaplar; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'u, Dede Korkut Hikâyeleri, Nasrettin Hoca Hikâyeleri, Ömer Seyfettin Hikâyeleri ve Türk düşünce ve fikir dünyasının önemli ismi Ziya Gökalp'in kitapları ile çeşitli dünya klasiklerinden oluşuyor. Yaklaşık 2 bin 500 civarında kitabı Korana Virüs sebebiyle evde kalan çocuklarımız ve gençlerimizle buluşturacağız. MHP İzmir İl Başkanlığımızın da destek verdiği bu kampanya ile çocuklarımız ve gençlerimiz, bir taraftan okuma alışkanlıklarını artırarak zamanlarını faydalı bir şekilde değerlendirirken, diğer taraftan da milli kültürümüzü yansıtan kitapları ve dünya klasiklerini okuyarak, dünyaya bakış açıları ile genel kültürlerini geliştireceklerini düşünüyoruz" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.