MHP Karşıyaka'dan aşure etkinliği

MHP Karşıyaka'dan aşure etkinliği

Siyasi faaliyetlerinin yanında, kültürel etkinliklerine bir yenisini ekleyen Milliyetçi Hareket Partisi Karşıyaka İlçe Teşkilatı, Karşıyaka İZBAN yanındaki parkta ‘Aşure Günü’ düzenledi.

MHP Karşıyaka'nın düzenlediği aşure etkinliğinde konuşan MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, ilk dönem İslam tarihinde pek çok önemli hadiseler meydana geldiğini, Yezid döneminde peygamberimizin Torunu Hz. Hüseyin’in şehit edilmesi, yani ‘Kerbela Olayı’nın da bunlardan biri olduğunu vurguladı.

İslam’da Zorlama Yoktur

İslam Dini’nin insanların birbirlerini sevmelerini tavsiye ettiğini hatırlatan Başkan Yılmaz, şunları söyledi: “Dinimiz, insanların haksız yere birbirlerini öldürmelerini asla benimsemez. İslam dini bu prensibi kabul etmiştir. Zaten adının da barış anlamında İslam olması bunu açıkça göstermektedir. İslam da, dini kabul etme noktasında zorlama yoktur. Ancak, başkaları size saldırdığında savunma hakkınızın olduğunu belirtmektedir ki, bu da İslam’ın benimsediği bir prensiptir.

mhp-karsiyaka1.jpeg

Birbirimizi Anlamak Zorundayız

Geçmişte yaşanmış, trajedik bir hadise olan Kerbela Olayı’nın hurafelerden, yalan yanlış bilgi ve haberlerden arındırılması gerektiğini ifade eden Başkan Yılmaz, şöyle devam etti: “Bu elem verici olayın İslam dünyasında artık kanayan bir yara olmamasını diliyoruz. Bunun İslam toplumunda bir ayraç olması yerine birleştirici bir unsur vazifesi görmesi gerektiği kanaatindeyiz. Artık, geçmişte olduğu gibi Kerbela Olayı’ndan dolayı her iki toplumun birbirlerini suçlama, dışlama yerine birbirlerini anlamalarının dini bir vecibe olduğu inancındayız. Her iki toplumun da geçmişten miras aldıkları kavgaları, ayrılıkları günümüze ve gelecek nesillere aktarmak yerine gelecek nesillerin ‘Can Kardeşliği’ için karşılıklı konuşma zamanının geldiği, hatta geçtiği düşüncesindeyiz.

Sosyal Kaynaşma Yaşandı

Açıklamanın ardından Karşıyakalılar, aşurelerini kaşıkladılar. Karşıyakalılar, sohbet ve kaynaşmanın yoğun olduğu etkinlikte, MHP İlçe Teşkilatı’nın gerçekleştirdiği kültürel faaliyetlerin toplumun birlik, beraberliğine katkı sağladığını dile getirdi.

Katılım Yoğundu

Partililerin ve Karşıyakalıların büyük ilgi gösterdiği etkinliğe MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli Dereboylu, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Aslan, Karşıyaka Belediyesi MHP Meclis Üyesi Seher Dikmen, Ülkü Ocakları İl Başkanı Bekir Sıtkı Hastürk, MHP Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu, Kadın Kolları üyeleri, Makedonya Göçmenleri Federasyonu Başkanı İlhami Yıldız, TURKAV Manisa İl Başkanı Ali Yurddaş, TURKAV İzmir İl Başkanı Birol Demirci, KASÇED Başkanı Sibel Deryaaşan ve Yönetim Kurulu üyeleri, BESİAD Başkanı Emre İpek, Bayburtlular Derneği Başkanı Mahmut Eraslan, Mahalle Muhtarları, 1881 Motorsiklet Kulübü Üyeleri ile Karşıyakalılar katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.