MHP lideri Bahçeli'den o imama sert tepki

MHP lideri Bahçeli'den o imama sert tepki

Bahçeli, Atatürk'e lanet okuyan imam Mustafa Demirkan'a sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un da  katıldığı Ayasofya'daki törende, imam Mustafa Demirkan, Ayasofya'nın müzeye açıldığı döneme işaret ederek Atatürk'e atfen “Onlardan daha zalim, daha kâfir kim olabilir. Ya Rabbi, o zihniyetin bir daha bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma” ifadelerini kullanmıştı. Skandal ifadeler büyük tepki çekmişti.

43416475_303-002.jpg

Partisinin grup toplantısında konuyla ilgili konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli şunları söyledi:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e tahammülsüzlük, Türkiye Cumhuriyeti'ne tahammülsüzlüktür. bugün varsak, bugün hayattaysak bunun şeref payesi Türk tarih silsilesinde müstesna bir yeri olan Aziz Atatürk'ündür. İdeolojik dogmalarla, keskin önyargılarla Atatürk düşmanlığı yapmak, millete değil hıyanete hizmettir.

Ayasofya-ı Kebir Camii açılmışken nükseden Atatürk alerjisinin esas gerekçesini nasıl okumalı, nasıl anlamalıyız. Her güzel ve memnuniyet verici gelişmelerin yaşandığı bir dönemde suyu bulandıran, ortalığı karıştıran, bunu da Müslüman kisvesi altında yapan kişilerin Türkiye'nin huzuruyla oynamaları provokasyondur. Bunlar iyi araştırımalı, maksatları derinlemesine tahlil edilmelidir. Gizli FETÖ'cü olup olmadıkları mutlaka incelenmelidir. Vaazlarıyla milli birliğimizi yaralamaya, tarihi şahsiyetlerimizi kötülemeye hiç kimse cüret etmemelidir.

Atatürk'e mühtan edenlerin milletimizin gözünde zerre değeri olmayacaktır.  Zira Atatürk milli birliğimizin ortak paydasıdır. Kim Gazi Paşa'ya saldırıyorsa, kimin Gazi Paşa'ya kötü sözü dokunmuşsa ya soy kütüğünde bir karanlık nokta ya da mazisinde yüzünü kara çıkaracak bir mahcubiyeti vardır. Atatürk'ün manevi hatırasına hezeyanla izam etmek İslam'a katkı mıdır?  Atatürk'e dil uzatanlar daha iyi Müslüman olduklarını mı sanıyorlar? Atatürk'e en ağır sözleri reva görenler, Türk milletinin ruhunu okşadıklarını mı düşünüyorlar. Ey kendini bilmez akılsızlar. Atatürk'ümüzden ne istiyorsunuz? O tarih sahnesine çıkmasaydı, Türklüğün kıvancı, İslam'ın bekçisi olmasaydı doğduğunuzda kulağınıza ezan mı okunur yoksa bir kilisede vaftiz mi edilirdiniz?

Atatürk'ün hatıralarına ve heykellerine saldıran zavallılar, sizin yel değirmenlerine savaş açan Don Kişot'tan ve yancısından ne farkınız vardır. Yüce dinimizde açıkça haram işleyen bir günahkara bile hakaret uygun bulunmamıştır. Dirilere olduğu gibi ölülere de sövmek Hazreti Peygamber tarafından kesinlikle yasaklanmıştır. Atatürk Türkiye'dir, Atatürk Cumhuriyet'tir. Onu rahmetle anmak, ona saygı duymak, onun eserlerine sadık kalmak, her nesil, her Türk evladı için ödevdir. Emel sahiplerini uyarıyorum. Atatürk'ten elinizi çekiniz, dilinizi susturun.  Milliyetçi Hareket Partisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e sonuna kadar sahip çıkacaktır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.