MHP lideri Bahçeli'den önemli açıklamalar! "Kıbrıs bizim için milli meseledir"

MHP lideri Bahçeli'den önemli açıklamalar! "Kıbrıs bizim için milli meseledir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Kıbrıs bizim için milli meseledir. İhmali olmaz, teslimi ise asla düşünülemez. Kıbrıs Türklüğü yok sayılamaz, varlık hakları yokuşa sürülemez. Kıbrıs Türklüğü imha ve inkar edilemez.  Uluslararası toplumun Kıbrıs Türklüğünü görmezden gelmesi, üç maymunu oynaması sakat ve yanlıştır. 

Kıbrıs coğrafyasının mayası Türklüktür. KKTC, 15 Kasım 1983 tarihinde büyük umutların üzerine bir sevda ile kurulmuştur. Kıbrıs Türk yurdudur, Türk kalması tarihin namus konusudur. Kıbrıs bizim için milli bir meseledir, hiçbir şart altında taviz olmaz. KKTC Türkiye için yalnızca bir siyaset, strateji konusu değildir bundan daha fazlası olan hayat, yok oluş, var oluş konusudur. KKTC'nin bağımsızlığı Türkiye'nin bağımsızlığı ile eş anlamlıdır.

KAPALI MARAŞ

Kapalı Maraş'ın çok yerinde bir kararla sahil kesiminin açılması konuya muhatap çevrelerin tepkisini çekmiş, onları adeta hoplatmıştır. İtiraz edenlerin cibiliyetini incelediğimizde ne kadar isabetli bir iş yapıldığı gözler önüne serilecektir. Yunanistan'dan mı izin alacaktık? Kapalı Maraş'ta mağduriyetlerin telafisi için çalışmaların yapılmasından niye huzursuzluk duyulmaktadır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.