MHP Meral Akşener Hakkında İnceleme Başlattı

MHP Meral Akşener Hakkında İnceleme Başlattı

Milliyetçi Hareket Parti Genel Merkezi tarafından, olağanüstü kurultay adaylarından Meral Akşener hakkında inceleme başlatılacağı öğrenildi.

MHP Genel Merkezi'nin, Genel Başkan adayı olan Meral Akşener hakkında inceleme başlattığı öğrenildi. Akşener'in geçtiğimiz aylarda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında "...ben de MHP için bir paralel projesiysem baş paralel bu durumda Sayın Bahçeli oluyor. Ama bu doğru değil" cümlesini kurduğu için inceleme başlatılacağı bildirildi. MHP Genel Başkan adayının süreç sonunda partiden ihraç edilebileceği konuşuluyor.

MHP'de muhalifler arasında olan ve Genel Başkanlığa adaylığını koyan Meral Akşener katıldığı bir televizyon programında olağanüstü kurultay kararını değerlendirirken, mahkemenin olağanüstü kurultay kararı vermesinin ardından ortalığın karıştığını söylemişti. Programda Cumhurbaşkanlığı seçimi için CHP ve MHP'den ortak aday gösterilen Ekmelettin İhsanoğlu'na paralel proje yorumu yapılmasına da değinen Akşener bazı çevrelerin ortaya attığı, İhsanoğlu ve kendisinin paralel projesi olması durumunda Devlet Bahçeli'nin baş paralel olduğunu söyleyerek; "ama bu doğru değil" ifadesini kullanmıştı.

Olağanüstü kurultay sürecini de anlatmıştı

 

 

Meral Akşener aynı programda olağanüstü kurultay sürecine de değinerek, MHP'nin olağanüstü kurultayı kabul etmemesinin sonucu olarak mahkemeye gitmelerini de anlatmıştı. MHP Genel Merkezi'nin Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından verilen kurultay kararını temyize taşıdığını söyleyen Akşener parti iç meselelerinin mahkeme kapılarına götürülmesinden kaynaklı yaşadığı üzüntüyü dile getirmişti.

2 milyon oy kaybını MHP için makul karşılanamaz

Meral Akşener programda ayrıca MHP'nin son seçimlerde yaşadığı 2 milyon oy kaybının parti için makul karşılanamayacağını söyleyerek, büyük potansiyele sahip olan partinin bu durumu bir tartışma ortamına taşımasının zorunlu olduğunu söylemişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.