MHP'de Mahkeme Kararıyla Olağanüstü Kurultay

MHP'de Mahkeme Kararıyla Olağanüstü Kurultay

Milliyetçi Hareket Partisi'nde Devlet Bahçeli'ye kazan kaldıran isimlerin, olağanüstü kurultay talebiyle başvurdukları mahkeme, muhaliflerin lehine karar verdi. MHP'de olağanüstü kongre çağrı heyeti görevini Mehmet Bilgiç, Ayhan Erel ve Ali Sağır yapacak.

Mahkeme öncesi taraflar adliyeye gelirken, mahkeme salonuna sadece avukatlar alınıldı. Polis olası bir gerginlik ortamını engellemek amacıyla mahkeme kapısı ve koridorda güvenlik amaçlı tedbir aldı. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme, muhaliflerin lehine karar verirken MHP Genel Başkanlık Koltuğu için kesin olarak adaylıklarını açıklayan isimler; Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ şeklinde. Mahkeme kararının açıklanmasının ardından gözler adaylıklarını açıklanmasını bekleyen diğer isimlere çevrildi.

MHP'nin mevcut yönetimi üst mahkemeye gidecek

 

Erken seçimlerde MHP'nin oylarının düşmesi ve mecliste sandalye kaybetmesinin ardından, muhalifler olağanüstü kongre yapılarak yönetimin tekrar belirlenmesini istemişti. Bu isteğe karşı gelen Bahçeli bunu reddetmişti. Mahkemenin muhalifler lehine karar vermesinin ardından, bir televizyon programına canlı yayın bağlantısıyla katılan  MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, davayı bir üst mahkemeye götüreceklerini açıklayarak, Türkiye'de hukuk yolunun tükenmezliğinin göz önünde tutulmasını istedi.

Süreç nasıl işleyecek?

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin mevcut yönetim aleyhine karar vermesiyle beraber olağanüstü kurultay için gerekçeli kararın gelmesi beklenecek. Gerekçeli kararın ardından muhalifler tarafından belirlenen, mahkeme tarafından da yetkilendirilmiş çağrı heyeti (Mehmet Bilgiç, Ayhan Erel ve Ali Sağır) olağanüstü kurultay kararını resmi olarak ilan edecek. 15 günlük süreç içerisinde çağrı heyeti tarafından yer seçimi yapılacak ve tarih belirlenecek. Çağrı heyetinin tarihi belirlemesinin ardından seçim kurulu tarafından onaylanması durumunda kesin tarih ortaya çıkacak

Çağrı heyeti tarafından tüm hazırlıklar tamamlandığında, Devlet Bahçeli ve parti yönetimi olağanüstü kurultaya davet edilecek. Yönetim katılmayı reddedip katılmaz ise mahkeme tarafından kendisine verilen yetkiyi kullanabilecek olan çağrı heyeti yönetim olmadan olağanüstü kurultayı toplayabilecek.

Meral Akşener: Adalet mülkün temelidir

Kararın açıklanmasının ardından Meral Akşener'in resmi Facebook sayfasından bir elinde kılıç bir elinde terazi tutan ve adaletin simgesi sayılan Themis heykeli fotoğrafı, "Adalet mülkün temelidir" iletisiyle paylaşıldı.

medyaege-olaganustu-kurultay

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.