MHP'de Olağanüstü Kongre Tarihi Belli Oldu

MHP'de Olağanüstü Kongre Tarihi Belli Oldu

Milliyetçi Hareket Partisi'nin olağanüstü kongresini gerçekleştireceği tarih, mahkemenin atadığı çağrı heyeti tarafından belirlendi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nde muhaliflerin mahkemeye taşıyarak olumlu karar sonuç aldığı olağanüsü kongre 15 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Tarihi belirlenen kongrenin yeri daha sonra açıklanacakken, ilk oturumda çoğunluk sağlanamaması durumunda 22 Mayıs'ta bir oturum daha gerçekleştirilecek.

Mahkemenin tayin ettiği çağrı heyeti üyeleri Ali Sağır, Ayhan Erel ve Mehmet Bilgiç dün 10 saat süren toplantıda aldıkları kararı yazılı olarak açıkladı. Mahkemenin verdiği olağanüstü kurultay kararıyla beraber kendilerinin çağrı heyeti olarak atandıklarını belirten isimler, sürecin çağrı heyeti sıfatıyla kendileri tarafından yönetileceğini belirterek kongre tarihini 15 Mayıs 2016 saat 10.00 olarak belirlediklerini açıkladı. İlk olağanüstü kongrede çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci kongrenin yapılacağı tarihi ise 22 Mayıs 2016 saat 10.00 olarak açıklayan heyet üyeleri yerin daha sonra açıklanacak ilk kongredeki yer olacağını belirtti.

Ne olmuştu?

Milliyetçi Hareket Partisi’nde Devlet Bahçeli’ye kazan kaldıran isimlerin, olağanüstü kurultay talebiyle başvurdukları mahkeme, muhaliflerin lehine karar verdi. MHP’de olağanüstü kongre çağrı heyeti görevini Mehmet Bilgiç, Ayhan Erel ve Ali Sağıryapacak.

Mahkeme öncesi taraflar adliyeye gelirken, mahkeme salonuna sadece avukatlar alınıldı. Polis olası bir gerginlik ortamını engellemek amacıyla mahkeme kapısı ve koridorda güvenlik amaçlı tedbir aldı. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme, muhaliflerin lehine karar verirken MHP Genel Başkanlık Koltuğu için kesin olarak adaylıklarını açıklayan isimler; Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ şeklinde. Mahkeme kararının açıklanmasının ardından gözler adaylıklarını açıklanmasını bekleyen diğer isimlere çevrildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.