MHP'den CHP'ye: Siz de Kongrenizi Kandil'de Yapın

MHP'den CHP'ye: Siz de Kongrenizi Kandil'de Yapın

CHP'nin Bahçeli'yi adli yıl açılışına katılacağı konusunda eleştirmesi üzerine MHP'den sert cevap geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin adli yıl açılışına katılacağını açıklamasının ardından CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke bir açıklama yaparak: "CHP Türkiye'ye omuz verirken, Sayın Bahçeli, Erdoğan rejimine omuz vermeyi tercih etmiş. Türkiye'de kuvvetler ayrılığına, güçlü bir parlamenter demokrasiye ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu 15 Temmuz'da bizzat hepimiz yaşadık. Şimdi hepimize düşen en temel görev, saray rejimine omuz vermek değil, yargının bağımsızlığını savunmaktır. Biz CHP olarak bunu yapmaya ısrarla devam edeceğiz. Bahçeli isterse kendi parti kongresini sarayın bahçesinde yapabilir"  ifadelerini kullanmıştı.

MHP bugün Böke'ye sert bir cevap verdi. MHP adına açıklama yapan Genel Başkan yardımcısı Semih Yalçın "Sayın Bahçeli'ye 'kongresini Saray'ın bahçesinde yapabilir' diyen arızalı zihniyetlere de kongrelerini Kandil'de yapmak yaraşır" şeklinde konuştu.

Yalçın yazılı olarak düzenlediği açıklamada şunları söyledi:


"CHP, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün korunması noktasındaki samimiyetsizliğini ve ikiyüzlülüğünü çabuk açık etmiş, milli meseleler söz konusu olunca ittifak eden geniş toplum kesimleriyle bir türlü dokusunun tutmayacağını bir kez daha ispatlamıştır. CHP, Yenikapı'daki mitinge AKP ve MHP ile yan yana katılırken de demek ki samimiyetsizdi.
 
Madem Devlet Bahçeli, Erdoğan rejimine destek veriyordu, CHP'nin MHP ve milletle birlikte Yenikapı'da ne işi vardı? CHP, artık bir yol ayrımına gelmiştir. Ana muhalefet partisi kararını vermelidir, milli birlikten yana mı olmalıdır, ayrışmadan yana mı tutum takınmalıdır? CHP artık HDP ağzını terk etmeli, kendi özüne dönerek Cumhuriyet'in kurucu değerlerine sahip çıkmalıdır. Eğer aksi düşünülüyorsa bundan böyle sayın Böke açıklamalarını Kandil'den yapmalıdır. Selin Sayek Böke'nin verdiği cevap, kontrolsüzce züccaciye dükkanına giren filin ortalığı yıkıp geçmesinden farksız olmuştur." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.