MHP'den Özdağ ve Halaçoğlu'na Diyarbakır İncelemesi

MHP'den Özdağ ve Halaçoğlu'na Diyarbakır İncelemesi

Milliyetçi Hareket Partisi, Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ ve MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun Diyarbakır'a yaptığı ziyaret için yazılı savunma istenildi.

Milliyetçi Hareket Partisi, Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ ve MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu hakkında Genel Merkez'den habersiz olarak Diyarbakır'a gittikleri gerekçesiyle inceleme başlattı. Özdağ ve Halaçoğlu'nun yazılı savunmaları istenildi.

MHP Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun Diyarbakır'a düzenlediği ziyaret Genel Merkez'de soruşturma konusu oldu. Bizzat Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin verdiği talimat ile izinsiz gittikleri gerekçesi öne sürülerek Özdağ ve Halaçoğlu'ndan yazılı savunma istenildi

Genel Başkan Adaylığını Rize'de gerçekleştirdiği basın toplantısında dile getiren Ümit Özdağ ve yanında bulunan Yusuf Halaçoğlu'ndan yazılı savunma istenildi. Ziyaret esnasında Özcan Yeniçeri de yanlarında olmasına rağmen şu an milletvekili olmadığı gerekçesiyle bir işlem yapılmadı. Özdağ, Halaçoğlu ve Yeniçeri 28 Mart'ta PKK saldırısı sonucunda Diyarbakır'da bulunan ve 3 şehit veren Mermer Karakolu'nun ziyaret ederek burada, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Hüseyin Taşdan ve özel harekatçılar ile bir araya geldi. MHP heyeti Mermer karakolunun ardından, Tahir Elçi'nin öldürüldüğü tarihi Dört Ayaklı Minare'nin olduğu bölgeye giderek burada bir dizi incelemede bulundu.

Disiplin incelemesi başlatıldı

MHP Milletvekileri'nin Diyarbakır'a gerçekleştirdiği ziyarete, MHP tarafından disiplin incelemesi başlatılarak, Özdağ ve Halaçoğlu'na tebliğ edildi. Her iki milletvekiline yapılan tebliğde Genel Merkez ve Parti Meclis Grubu'ndan habersiz olarak Vatan Partililer'in içinde bulunduğu grupla birlikte hareket etmelerinin nedeni sorularak, yazılı savunma yapmaları istenildi.

Özdağ Vatan Partililerle beraber olduğunu yalanladı

Ortada dolaşan iddialara göre, Özdağ Genel Merkez'e sunduğu savunmada Anayasa'da, kanunda, parti tüzüğünde ve Meclis iç tüzüğünde illere gitmek için izin almanın gerekliliğini içeren bir madde olmadığı cevabı verildi.

Öte yandan Özdağ yaptığı bir açıklama ile, Diyarbakır'daki vatandaşa ve görevli kolluk kuvvetlerine yalnız olmadıklarını, MHP'nin yanlarında olduğunu hissettirmek için bölgeye gittiğini belirterek, Vatan Partililer ile hareket ettiklerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.