MHP'den ücretli öğretmen açıklaması!

MHP'den ücretli öğretmen açıklaması!

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ücretli öğretmenlerin ve usta öğreticilerin sorunlarını gündeme getirerek Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan sorunların giderilmesi için gerekli hassasiyeti göstereceğine inandığını söyledi. 

Konuşmasında; “İzmir’imizde meydana gelen ve hepimizi derinden sarsan deprem hadisesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu süreçte; enkaz altında kalan hayatları kurtarmak için canla başla çalışarak kahramanlıklara imza atan kurtarma ekiplerimizi de en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Ayrıca afetin yaşanmasının hemen ardından kalpleri İzmir için atan Türk milletinin önünde saygıyla eğiliyorum.” İfadelerini kullanan Osmanağaoğlu şunları söyledi: 

1038093560_0_177_3000_1865_1200x0_80_0_1_2a5809a0c1d538fcf42f337215e7086b.jpg

“Diğer yandan; pandemi dönemiyle birlikte eğitim hayatının asli unsuru haline gelen uzaktan eğitim ile ilgili tecrübelerin iyi değerlendirilmesi, tespit edilen aksaklıkların kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulması gerekmektedir. 

Özellikle lise ve üniversitelerimizde bölüm ayrımı yapılmaksızın “Tarih” derslerinin daha ehemmiyetli bir şekilde verilmesinin sağlanması için de özel gayretlerinizi beklediğimi ifade etmek isterim. Tarihini özümseyen, tarihin kendisine sunduğu tecrübelerden haberdar bir neslin geleceğimiz için çok daha verimli olacağı muhakkaktır. 

Ayrıca 2018 yılından 2020 yılına kadar İzmir ilimizde 170 öğretmen ataması sağlanmıştır. Bu sayının İzmir ekseninde beklentileri karşılamadığını da ifade etmek isterim. İhtiyaç olan branşlar başta olmak üzere daha fazla öğretmen atamasının yapılmasını da takdirlerinize sunuyorum.

Ücretli öğretmenlerimizin, usta öğreticilerimizin beklentilerinin karşılanması için de gerekli hassasiyeti göstereceğinize inanıyorum. İnşallah yıllardır özlük haklarının düzeltilmesini ve iş güvencelerinin olmasını bekleyen usta öğreticilerimiz de ücretli öğretmenlerimiz de hak ettikleri haklara sizin Bakanlığınız döneminde kavuşacaktır. Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin sizden beklentisi budur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.