MHP'li Kalyoncu'dan 9 Eylül mesajı

MHP'li Kalyoncu'dan 9 Eylül mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu'nun İzmir'in kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulundu.

Kalyoncu açıklamasında şu cümlelere yer verdi;

9 Eylül Türk Bayrağının Türk Yurdunun Dört Bir Yanında Yeniden Dalgalandığı Gündür

Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir İleri!”  emriyle başlattığı Büyük Taarruzun sonunda düşmanı denize döktüğü 9 Eylül 1922 tarihinin 98. Yıldönümü. 

 9 Eylül tarihi sadece İzmir’in Kurtuluş’u değil, Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın işgalcilere karşı büyük bir inançla söylemiş olduğu “Geldikleri gibi giderler”  sözünün tescilidir. Türk yurdunu işgale yeltenenler,  hiçbir zaman esir olmamış Türk milletinin güçlü bağımsızlık iradesi karşısında paramparça olmuş ve nihayetinde 9 Eylül 1922’de Mavi Vatan’ın sularına dökülmüştür. Türk milletinin istiklaline ve istikbaline kastedenlere karşı yapılan var oluş ve diriliş mücadelemizin, işgale, istilaya, zorbalığa, zulme ve emperyalizme karşı verdiğimiz milli mücadelemizin, İzmir’in ve Türk Yurdu’nun işgalden kurtuluş günü  kutlu olsun.

98 yıl önce bugün, Hasan Tahsin’in düşmana ilk kurşunu sıktığı, milli mücadele ateşinin yakıldığı İzmir, İstiklal Mücadelemizin de zaferle sona erdiği bir şehir olarak tarihe geçmiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlatılan Kurtuluş Savaşı,  kahraman Türk Ordusu’nun binlerce yıldır kazandığı zaferlerden bir yenisi olarak İzmir’de son bulmuş, Türk bayrağı yeniden yurdun dört bir yanında dalgalanmıştır.

Türk milleti ve devleti yüz yıl önceki kararlılığını aynı şekilde sürdürmektedir. Yüz yıl önce karadan denize döktüğü düşmanlarının bugün Mavi Vatan’da aynı girişimlerde bulunduğunu görüyoruz. Ancak dünkü akıbetlerini hatırlamalarında kendileri için büyük bir fayda olacaktır. Ateşle oynadıklarının farkında olmayıp, tarihten de ders almadıkları gün gibi ortadadır. Yüz yıl önce bağımsızlık uğruna evini barkını bırakarak cepheden cepheye koşan Türk milletinin, söz konusu vatan olunca neler yapabileceğini unutanlara yeniden hatırlatmakta fayda vardır. Biz Aziz Atatürk’ün o günkü emrini bugün de aynı inançla sürdürmekteyiz. “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır, o satıh bütün vatandır”. Türk yurdu havada, karada, denizde aynı kararlılık içinde korunacaktır. Kimsenin bunda bir şüphesi olmasın. İzmir dün olduğu gibi bugün de Kuvvayi Milliye ruhunun nişanesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı minnetle anıyorum. Malazgirt’ten Sakarya’ya, Sarıkamış’tan Çanakkale’ye, Yemen’den, Trablusgarp’tan, Galiçya’dan Kıbrıs’a ve Terörle Mücadeleye kadar; Türk milletinin bekası ve cihangirliği için can veren aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun. Gazilerimize Allah uzun ve mutlu ömürler versin.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.