MHP'li Karaosmanoğlu'ndan CHP'li Çeviköz'e sert tepki

MHP'li Karaosmanoğlu'ndan CHP'li Çeviköz'e sert tepki

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşülmekte olan Dışişleri Bakanlığı Bütçesi üzerinde konuştu. 

Konuşmasında Alman firkateyni tarafından durdurularak aranan Türk Bayraklı gemi hadisesini kınayan Osmanağaoğlu  “Türkiye bir ele “insani yardım götürüyorum” diyorsa insani yardım götürüyordur! “Bir ilin yanındayım” diyorsa sonuna kadar yanında durma kararlılığı gösteriyordur. Terör örgütleriyle, darbecilerle, eli kanlı insanlık düşmanlarıyla saman altından işbirliği yapan sözde medeni dünyanın etkin aktörleri elbette bunu anlamayacaktır.” İfadelerini kullandı. 

Bir önceki oturumda konuşan CHP Milletvekili Ünal Çeviköz’ün konuşmasını da eleştiren Osmanağaoğlu şunları söyledi: 

“Devletimizin uluslararası arenada verdiği haklı mücadelenin her zaman yanında, devletimizi emperyalistlere şikayet etme cüreti gösteren mandacı zihniyetin girdabında kendisini kaybetmiş zavallı zihniyetin ise her zaman karşısındayız. Bilinmelidir ki; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hiçbir ülkenin siyasi bütünlüğünü hedef alma niyeti yoktur. Aksine; Türkiye Cumhuriyeti çevresindeki ülkelerin siyasi bütünlüğünün tek teminatıdır. Hal böyleyken; Türkiye’yi işgalci gibi göstermeye çalışan, ülkemizi komşularının toprak bütünlüğüne saygı duymamakla itham eden, hiç hak etmediği bir şekilde radikal unsurların sığınağıymış gibi göstermeye çalışan şahsı da mensup olduğu teslimiyetçi zihniyeti de şiddetle kınıyor, sözlerini aynen kendilerine iade ediyorum.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.