MHP'li Osmanağaoğlu, sorgulanmalı ve soruşturmalı

MHP'li Osmanağaoğlu, sorgulanmalı ve soruşturmalı

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu yazılı bir basın açıklaması yayınladı. 

İzmir Mizah Festivaline davet edilen ve İslam karşıtlığı ile tanınan iki ismin davet edilmesinin büyük bir resmin küçük parçaları olduğunu iddia eden Osmanağaoğlu; “İzmir Büyükşehir Belediyesinin İslam düşmanı karikatüristleri mizah adı altında toplantılara davet ederek ağırlama gayreti, mücadelesini verdiğimiz değerleri itibarsızlaştırma amacından başka bir amaç taşımadığı gibi İslam üzerine oynanan oyunun da bir parçasıdır. Yaşananlar büyük bir resmin küçük bir parçası olması hasebiyle de önem arz etmektedir. Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya ve başka bazı Avrupa ülkelerinden, son birkaç ay içerisinde gelen, “İslam’ın reforma tabi tutulması” gibi akla ziyan açıklamaların hemen ardından Tunç Soyer ve yönetiminin İslami değerleri hiçe sayan, Müslümanların hassasiyetlerini bilerek törpülemeye çalışan davranışlar sergilemesi, akıllarınca bu rezil çağrılara cevap vermeleri gözümüzden kaçmamıştır.” ifadelerini kullandı.

“İzmir Mizah Festivali” kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan, İslam ve Türkiye Düşmanı, barışa hasım Michel Kichka ve Jean Plantureux’un katılımıyla gerçekleşecek olan oturumun iptal edilmesi yerinde bir karardır.” diyen Osmanağaoğlu “Bu oyunun figüranlarından olan Tunç Soyer’in bu hamlesi boşa çıkmıştır. Bu oyunun İzmir ayağı ifşa olmuştur. “İzmir Mizah Festivali” kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan, İslam ve Türkiye Düşmanı, barışa hasım Michel Kichka ve Jean Plantureux’un katılımıyla gerçekleşecek olan oturumun iptal edilmesi yerinde bir karardır. Ancak bu isimlerin davet edilmesindeki asıl amacın ortaya çıkarılması, davet edenlerin kimler olduğunun ifşa edilmesi, son güne kadar bu iki ismin davet edildiği programın yapılması için direnen Tunç Soyer ve ekibinin neden böyle bir ısrar içine girdiği sorgulanmalı ve soruşturulmalıdır.” İfadelerini kullandı.

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesinin, düzenlediği İzmir Mizah Festivali adlı etkinliğe, İslam ve Türkiye karşıtı çizimleriyle gündeme gelen Michel Kichka ve Jean Plantureux’u da davet etmesi tepki toplamış ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger programın iptal ettiğini söylemişti.

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nun İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, “İzmir Mizah Festivali” adı altında Türkiye ve İslam Düşmanı karikatüristler Michel Kichka ve Jean Plantureux ‘un da katılması planlanan 'Dünya karikatüründe toplumsal eleştiri ve mizah' adlı oturum iptal edilmiştir.

Şüphesiz Tunç Soyer ve ekibinin milletimizin değerlerini yok sayan ısrarı sonuç vermemiş, Türk milletinin ferasetine toslamış, İzmirlinin tepkisiyle iptal edilmiştir.

Geçtiğimiz aylarda; alemlere rahmet olarak indirilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.a.v)’e dil uzatan, Müslümanları rencide ve provoke eden Charlie Hebdo adlı paçavra ile birlikte fotoğraf veren Neptün Soyer’in İslam Aleminin hassasiyetlerini yok sayan bu davranışının ardından, Eşi Tunç Soyer’in İslam’a hakaret eden, İslami değerleri aşağılayan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına mizah adı altında hakaret eden bu iki şahsı davet etmesine sessiz kalmamız elbette beklenemezdi.

22.12.2020 tarihinde TBMM’de gerçekleştirmiş olduğum basın toplantısında programın iptal edilmesi gerektiğini dile getirirken arz ettiğim düşüncemi tekrar paylaşmak isterim:

Soyer; etkisini şehrin sınırları ötesine taşımayı bilmiş ve ulusal bir tehlike hâline gelmiştir. 

Nefret suçlusu karikatüristleri İzmir Belediyesinin düzenlediği bir programda ağırlayarak Türk milletinin ve İslam dünyasının hassasiyetlerini provoke eden Tunç Soyer bu davranışıyla suç işlemiştir.

Yaşananlar büyük bir resmin küçük bir parçası olması hasebiyle de önem arz etmektedir. Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya ve başka bazı Avrupa ülkelerinden, son birkaç ay içerisinde gelen, “İslam’ın reforma tabi tutulması” gibi akla ziyan açıklamaların hemen ardından Tunç Soyer ve yönetiminin İslami değerleri hiçe sayan, Müslümanların hassasiyetlerini bilerek törpülemeye çalışan davranışlar sergilemesi, akıllarınca bu rezil çağrılara cevap vermeleri gözümüzden kaçmamıştır.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin İslam düşmanı karikatüristleri mizah adı altında toplantılara davet ederek ağırlama gayreti, mücadelesini verdiğimiz değerleri itibarsızlaştırma amacından başka bir amaç taşımadığı gibi İslam üzerine oynanan oyunun da bir parçasıdır.

Bu oyunun figüranlarından olan Tunç Soyer’in bu hamlesi boşa çıkmıştır. Bu oyunun İzmir ayağı ifşa olmuştur.

Bu vesileyle; “İzmir Mizah Festivali” kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan, İslam ve Türkiye Düşmanı, barışa hasım Michel Kichka ve Jean Plantureux’un katılımıyla gerçekleşecek olan oturumun iptal edilmesi yerinde bir karardır. Ancak bu isimlerin davet edilmesindeki asıl amacın ortaya çıkarılması, davet edenlerin kimler olduğunun ifşa edilmesi, son güne kadar bu iki ismin davet edildiği programın yapılması için direnen Tunç Soyer ve ekibinin neden böyle bir ısrar içine girdiği sorgulanmalı ve soruşturulmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.