MHP’Lİ Osmanağaoğlu'ndan Cumhur İttifakı'na övgü  

MHP’Lİ Osmanağaoğlu'ndan Cumhur İttifakı'na övgü  

TBMM Genel Kurulunda devam eden 2020 Bütçe Görüşmelerinde Mhp Grubu adına Tamer Osmanağaoğlu konuştu. 

Konuşmasında; Millî Mücadele karargâhında demir dağları eriten o kutlu ses bir asır sonra, üyesi olmaktan gurur duyduğumuz bu Gazi Meclisimizin çatısı altında yankılanmış, liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin "Öleceksek adam gibi ölelim." çağrısında hayat bulmuştur. İfadelerini kullanan Osmanağaoğlu; ABD’nin ve AB’nin Türkiye karşıtı karar aldığına da vurgu yaparak şunları söyledi: “Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekâtıyla kan emici teröristlerin başı ezilmekte, Doğu Akdeniz'de Türk milletinin hakkını gasp etmeye çalışan, barışa hasım insanlık düşmanlarının oyunu bozulmaktadır. Türkiye'nin ve Kıbrıs Türklüğünün hakkının gasp edilmeye çalışıldığı bir sürçten geçtiğimiz ortadadır. Özellikle Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelerin Türk milletini ve devletini yok saymaya yönelik girişimlerinin sonucu olduğu da muhakkaktır. Bu sebeple Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında imzalanan Deniz Sınırlarının Belirlenmesine Dair Mutabakat'ın ardından Türkiye Libya arasında da aynı mutabakat muhtırası imzalanması da büyük önem arz etmektedir. 

MHP Libya İle Varılan Mutabakat Muhtıralarını, Önemli, Yerinde ve Gerekli GÖrmektedir

İnanıyor ve biliyorum ki imzalanan ve hayata geçirilen mutabakat muhtıraları kadar önem arz eden diğer bir husus da Dışişleri Komisyonunda kabul edilen Türkiye Libya Arasındaki Güvenlik ve Askerî İşbirliği Mutabakat Muhtırasının Onaylanmasına İlişkin Kanun Teklifi'nin yüce Meclisimizde kabul edilecek olmasıdır. Milliyetçi Hareket Partisi söz konusu adımı olumlu ve gerekli görmektedir. Geçtiğimiz günlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında varılan mutabakatla, Kuzey Kıbrıs'ın Geçitkale Havalimanı'nın İHA ve SİHA'larımızın kullanımına açılmasının, gaspçıların hayallerini kâbusa çevirdiği de bir muhakkaktır. 

Atılan bu adımlar bütün dünyaya göstermiştir ki Türkiye ne Akdeniz'den ne Kıbrıs'tan ne de tarihin kendisine verdiği haklardan asla taviz vermeyecektir. Bundan sonra da Türkiye, hem kendi haklarını hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin haklarını hem de hakları gasp edilmeye çalışılan Akdeniz'e kıyıdaş ülkelerin haklarını korumaya artan bir kararlılıkla devam edecektir. Bu kararlılığın karşısında ellerindeki tüm imkânları âdeta silah gibi kullanan şer ittifakının adımları da gözden kaçmamaktadır. 

ABD'nin bölge ülkelerine istikrarsız bir siyasi sistem oluşturma çabasına girmesi ve sosyo politik buhran yaratmaya çalışması… Fransa ve Almanya'nın başını çektiği kimlik krizi yaşayan AB, coğrafyamızda yaşanan kargaşayı körüklemekte âdeta birbirleriyle yarış içine girmektedir. 

Emperyalist bozguncuların, kırılgan siyasi yapılara sahip ülkelerdeki riskleri kendi çıkarları için kullanmaya çalışarak iç siyasete müdahaleye yeltenmesi tehdidin boyutunu artıran farklı gelişmelerdir.Diğer yandan, ABD Temsilciler Meclisi, aşağılık kompleksiyle hareket eden bir grup lobicinin yalanlarına bel bağlayarak soykırım yalanına ortak olmuş ve bu minvaldeki bir tasarıyı kabul ederek hukuken, ahlaken hiçbir dayanağı olmayan bir kararla Türkiye'yi tehdit etme hadsizliğine düşmüştür. 

Yine, ABD Dış İlişkiler Komitesi, kahraman Mehmetçik'imizin destansı mücadeleler sergileyerek gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtı'nı ve Türkiye'nin S-400 satın almasını gerekçe göstererek ülkemize bazı yaptırımlar uygulamasını öngören tasarıyı 9 Aralık 2019 tarihinde onaylamış, ABD Senatosu da 17 Aralık 2019 tarihinde bu tasarıyı kabul etmiştir. Yaşanan bu gelişmelerin aksine ABD'nin 1987'den bu yana Güney Kıbrıs Yönetimine uyguladığı silah ambargosunu manidar bir zamanlamayla kaldırma kararı alması da akıllara soru işareti getirmiştir.Bununla birlikte, ABD'nin Atina Büyükelçisi de boş durmamış, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki varlığından ve attığı adımlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirmiştir. Avrupa Birliği ve AB'ye üye 27 ülkenin devlet ve hükûmet başkanları ortak bir açıklama yapmış ve Türkiye'yle Libya Ulusal Mutabakat Hükûmeti arasında imzalanan mutabakat metnini tanımadıklarını deklare etmişlerdir. 

Sokakları ateşe teslim eden acziyet içerisinde kıvranırken bile Türk düşmanlığından medet uman Fransa'nın erken öten horozu Macron'un haddini aşan açıklamaları da kara kaplı defterde yerini almıştır. Son yıllarda kırmızı bültenle aranan teröristlerin uğrak adresi hâline gelen Avrupa Parlamentosu da Türkiye'nin Suriye politikasını eleştirerek kaybedenler koalisyonunda yerini almıştır.

Ne var ki Milliyetçi Hareket Partisi kararlı duruşu, yüce Türk milletinin aklıyla ortaya çıkan Cumhur İttifakı ve milletimizin tasdikiyle hayata geçen Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi tüm bu tehditlere karşı âdeta kalkan oluşturmuştur. Bugün Türkiye'yi hedef alan kan emici emperyalizmin ve onların figüranlığına soyunan içimizdeki parazitlerin Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemine aynı sözlerle, aynı gerekçelerle ve aynı hedef çerçevesinde saldırması şer odaklarının ülkemiz karşısında nasıl da ustaca birleşebildiklerini net olarak bize göstermektedir. 

Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi

Siyasi istikrarı, hızlı ve yerinde kararlar alınmasını, devlet mekanizmasının en etkili şekilde kullanılmasını sağlayan bir sistem olan Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin ve bunun mimarı olan Cumhur İttifakı'nın hedef alınması şaşırılacak bir durum değildir. Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemine geçilmesiyle birlikte siyasi, ekonomik, askerî ve sosyal baskısını artıran sözde medeni dünyanın geçmişi şaibeli, bugünü kanlı, geleceği ise karanlık oyun kurucuları;  millet aklıyla vücut bulan Cumhur İttifakının ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin çelikten duvarlarına çarpacak, hain emellerine ulaşamayacaktır.Türk milleti tüm bu saldırılara rağmen sürdürülen mücadelenin amacına ve haklılığına sonuna kadar inanmaktadır. Karadeniz kıyılarından Afganistan dağlarına, Suriye’den Doğu Akdeniz’e sürdürülen mücadelenin sonuna kadar yanındadır.

Çünkü Türk milleti; külli iradenin sahibi tarafından bu toprakların sahibi ve varisi kılınmıştır!

Çünkü Türk milleti; beklenen şafağın kutlu habercisidir!

Çünkü Türk milleti; karanlığı yaracak hilalin son sancaktarıdır!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.