MHP'li Veysel Şahin'den İzmir Depremi Değerlendirmesi

MHP'li Veysel Şahin'den İzmir Depremi Değerlendirmesi

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin İzmir depremi ile ilgili açıklama yaptı. 

Veysel Şahin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Çok şükür ki Türk Devleti var, çok şükür ki Türk Milleti var” diyerek deprem sonrası yapılanları değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “büyük acılar yaşıyoruz, bu acılara karşın büyük dayanışma sergiliyor, sahada bize sahip çıkan devletimizi ve hizmetlerini görüyoruz. Allah herkesten razı olsun” dedi.

Deprem felaketinin ilk anlarından itibaren depremzedelerin yanında olduklarını söyleyen MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “İzmirliler olarak 1995 yılında yaşadığımız sel felaketinden yirmi beş yıl sonra ne acıdır ki bir felaket daha yaşadık. Hepimiz acıyla doluyuz, hepimiz tedirgin, hepimiz korku içindeyiz. Allah kaybettiklerimize rahmet eylesin, yakınlarını kaybedenlere sabırlar versin, yaralılarımıza acil şifalar versin. Yaşadığımız bu felaketin psikolojik etkilerinin uzun süre devam edeceğini düşünüyorum. Fakat dayanışma içinde bu badireyi de atlatacağız” açıklamasını yaptı.

Devlet Burada, Devlet Şefkatiyle Milletin Yanında

Açıklamasında yaşanan deprem felaketinin bugüne kadar İzmir’de yaşanan doğal afetlerin içinde önemli bir yere sahip olduğunu tekrar vurgulayan MHP İl Başkanı Şahin, “Fakat bu felaketin ardından Devletimizin gücünü gördük, Devletimizin gücünün umut kaynağımız olduğunu, Devletimizin şefkatini ve nasıl hepimiz kapsayıcı bir çatı olduğunu hep birlikte müşahede ettik. Tüm bakanlarımız devletimizin bütün gücüyle yanımızdalar. Allah hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

MHP Bu Gücün Yanındadır

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin şefkatli yüzünün, sınırsız gücünün ve kudretinin neler yaptığı ortada. Bu acı dolu felakette hiç kimseyi açıkta bırakmayan, hızlı, etkin ve güçlü bir şekilde şefkat kucağını açan bu devlet hepimizin. Çok kısa sürede devlet kurum ve kuruluşlarının; yetkililerinin ve teşkilatlarının bölgede hizmete amil olması gerçekten hepimizin en büyük dayanağı oldu. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu gücün içinde, bu gücün yanında ve bu gücün arkasındayız. Bu öyle bir güç ki bir anda binlerce çadırla, tüm insani ihtiyaç kalemleriyle bölgemizde oldu. Hiçbir şeyini bizden esirgemedi. En önemlisi de arama ve kurtarma faaliyetlerinde gösterilen koordinasyon, yüksek bilinç, teknik araç kalitesi, uzman personel sevgi ve şefkatle dolu devlet mantalitesini gördük. Türkiye’nin neresinde etkili bir kurtarma aracı varsa bu aracı ağır tonajlı uçaklarla İzmir’e taşıyan devletimizden bahsediyorum. Bu güç bizim gücümüzdür” dedi. Şahin Açıklama ve değerlendirmelerini şöyle sürdürdü;

Kahramanlarımız

“AFAD, UMKE, KIZILAY ve tüm kuruluşlarımız, bilhassa sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger Beyefendinin kıymetli çalışmaları, Bakanlıklara bağlı personellerimiz, Türkiye’nin her yerinden gelen belediyelerimiz, kurtarma ekiplerimiz, insanımıza gıda yardımı yapan özel kuruluşlarımız ve evinde pişirdiği yemeği afetzedelerle paylaşan vefalı insanımız hepiniz gerçekten çok büyüksünüz. Güçlü bir bilinç ve yüksek bir sevgiyle yıkılan binalarda canlarımızı kurtarmak için çabalayan kurtarma ekiplerimiz; sizler gerçekten kahramansınız! Sizler felaket cephesinde fedakârca mücadele eden Mehmetçiklersiniz! Özellikle AFAD koordinasyonundaki kurumların birbiriyle uyumu gerçekten de devlet mantalitemizin, millete şefkatle sahip çıkmanın göstergesidir. Bir İzmirli olarak herkese teşekkür ediyorum.”

Yüce Gönüllü İzmirliler

“İzmir’e ve İzmirli kardeşlerime de çok şey söylemek istiyorum: Sizler yüce gönlünüzle, dayanışma bilincinizle, paylaşma şuurunuzla ve dualarınızla hep buradasınız. Tarihe geçen bu dayanışma anlayışıyla bayraklaştınız. Milli şuur ve vicdani değerlerle hep varsınız, var oluyorsunuz. Devletimizin gücü sizin, siz devletimizin dayanağısınız. Allah hepinizden razı olsun.”

CHP Belediyeciliği Şov Peşinde

“Devletimizin hizmet, şefkat ve şuurla dolu afet koordinasyonun ısrarla dışına çıkmak isteyen ve şov peşinde koşan bir zihniyeti de buradan kınıyorum. Maalesef CHP’nin Belediyecilik anlayışı, kendi içinde yaşattığı ayrımcı tarzını, olaylara bencil yaklaşımlarını ve hizmetten uzak içi boş tribüne oynayan uygulamalarını da buradan kınıyorum. Devlet gücü içinde milletimize hizmet etmek, acıları dindirmek ve yaraları sarmak dururken şov yapmaya kalkmaları zihniyetlerini ortaya koymuştur. Bu zihniyetleriyle de iflas etmişlerdir.”

Neler Yapmalıyız

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin son olarak da şunları söyledi: “Bu felaketin şimdiki sonuçları başka konu, ihmaller, hatalar ve eksiklikler başka konu ve mağdur insanımıza sahip çıkmak başka ve deprem gerçeği içinde yapılaşma ve şehirleşme başka konulardır. Bundan sonra bunları birbirine karıştırmadan hızlı, etkin, çözüme yönelik ve insanlarımızı mağdur etmeyen projeleri hayata geçirmek zorundayız. Türk Devleti ve Türk Milleti olarak biz bu yükün altından kalkar, en güzelini ve en başarılısını ortaya koyabiliriz. Çok şükür ki Türk Devleti var, çok şükür ki Türk Milleti var”

“Bu vesile ile acı dolu deprem afetinde hayatını kaybedenlere rahmet duaları gönderiyorum, geride kalanlara sabırlar diliyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Devletimizin bütün kurum ve kuruluşlarına; uzman personeline, destek için tüm varlığını ortaya koyan gönüllü kuruluşlarımıza; yüreğindeki acıyla her zaman depremzedelerin yanında olan Büyük Türk Milletine ve hemşehrilerimize; Türkiye’nin her yerinde yardıma koşanlara, dua gönderenlere ve her zaman hizmete hazır durumda olan, gecesini gündüze katan İzmirli Ülkücü dava arkadaşlarıma da şükranlarımı sunuyorum. Cenab-ı Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.